• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Крум Зарков: Там, където ГЕРБ виждат икономически растеж, БСП вижда бедност

Крум Зарков: Там, където ГЕРБ виждат икономически растеж, БСП вижда бедност

/КРОСС/ Някой изненадан ли е, че има нередности в обществените поръчки по времето на управление на ГЕРБ и Борисов?

"Там, където ГЕРБ виждат икономически растеж, БСП вижда бедност". Това заяви Крум Зарков, член на ИБ на БСП по БНТ. Според него няма никакъв смисъл от бюджетния резултат, ако той не се усеща от хората. "Още повече, че бюджетният ни резултат е плод на счетоводни трикове", посочи Зарков. По думите му икономическата обстановка в страната е такава, че хората продължават да я напускат, включително и работещите. "Основният проблем пред българската икономика в момента е липсата на работна ръка. Доскоро ни липсваше квалифицирана работна ръка, а сега вече липсва и неквалифицирана такава", категоричен бе той.
По повод резултатите от проверката на кабинета „Борисов", оповестени от служебния премиер проф. Огнян Герджиков, Зарков попита дали някой е изненадан от нередностите в обществените поръчки и че някои от тях се нагласят да подхождат на една или друга фирма. „Доколкото разбрах, в министерството на отбраната повече от половината са с нарушения. Ние обаче не искаме да влизаме в ролята на прокурор. Надяваме се на пълна прозрачност, за да може истината да излезе наяве, каквато и да е тя", обясни позицията на левицата членът на ИБ на БСП.
Според Зарков информацията, оповестена от служебния премиер, потвърждава повечето съмнения на социалистите. "Имахме съмнение за компетентността на министър Ненчев през цялото време. Например, техническо ли е нарушението, когато критериите за поръчките са предварително нагласени. Визирам АПИ и поръчката за поддръжка на тунелите ни, включително и на тунела „Ечемишка". А всъщност този проблем изобщо не е технически. Историята с този проблем може да е всякаква, но краят е трагичен", посочи Зарков.
Социалистът каза също, че БСП нееднократно е алармирала за проблеми с еврофондовете. "Тогава нас ни наричаха по какъв ли не начин. Днес разбираме от служебния премиер, че има опасност да бъде спряна програмата, засягаща селските райони. Това го казвахме и за сферата на образованието", посочи Зарков. След като даде тези примери, Крум Зарков подчерта, че няма как да е вярно твърдението, че служебният премиер се е поставил в услуга на БСП.
Зарков коментира и изборите, като заяви, че левицата е изготвила платформа. "Написахме програма, водихме разговори с браншови организации, направихме листите, в които влязоха нови хора, направихме нова коалиция. Така се готвим за изборите", коментира членът на ИБ на БСП.
За споразумението СЕТА, Зарков заяви, че България няма никаква причина да одобрява това споразумение. "Когато си изпратен да защитаваш националните интереси, а не ги защитаваш, си национален предател", категоричен бе социалистът и допълни, че евродепутатите на българската левица не са предали националния ни интерес, защотo са гласували против СЕТА.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.