• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Депутатите привикаха Иван Искров на дебата за КТБ

Депутатите привикаха Иван Искров на дебата за КТБ

/КРОСС/Депутатите привикаха управителя на Българската народна банка да присъства на днешните дебати за КТБ в пленарната зала. Те гласуваха още финансовият министър в служебния кабинет Румен Порожанов също да се яви.

Искров се появи в Народното събрание малко преди началото на заседанието. С него влязоха подуправителите Димитър Костов, Калин Христов и Цветан Гунев, както и Нели Кордовска, главен директор на управление „Банков надзор", членовете на УС на БНБ Лена Русенова и Боряна Пенчева, както и Нина Стоянова, главен юрист на БНБ, съобщи offnews.bg.

На заседанието ще присъства и председателят на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Росен Николов.

Очаква се депутатите да обсъдят доклада на временната комисия по бюджет и финанси за КТБ, както и доклада на БНБ за ситуацията в банката.

В първия работен ден на 43-то Народно събрание БНБ внесе доклада за КТБ и Търговска банка "Виктория". В него Централната банка обяви очакването си КТБ да отчете отрицателен собствен капитал.

Това означава, че до 20 дни трябва да се отнеме лиценза на банката и след това Фондът за гарантиране на влоговете да започне изплащането на депозитите до 100 хил. евро.

Временната бюджетна комисия реши преди два дни да приеме промени в закона, които да задължават БНБ да спаси банката.

Управителят на БНБ Иван Искров възрази срещу това решение и дори заплаши, че това ще доведе до падане на борда, тъй като ще се наложи БНБ да печата пари.

Председателката на временната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова го обвини вчера, че спекулира и цели да разклати банковата система.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи в началото на заседанието да се отложи дебатът за КТБ, защото имало по важни проектозакони, като техния за мораториум върху цената на тока. За предложението му обаче гласуваха само от "Атака".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.