• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Руският патриарх използва светена вода срещу кибератаките

Руският патриарх използва светена вода срещу кибератаките

/КРОСС/ Московският и на цяла Русия патриарх Кирил използва необичаен начин, за да се включи към борбата срещу кибератаките, засегнали компютри в над 100 държави по света. Вчера той посети Руския център за обезпечаване на безопасност, където извърши тържествен водосвет.

Моля да ме извините, че ви се наложи да прочетете тази глупост! Поднасям извиненията си и на Руската православна църква! Защото, всъщност, в тази новина няма нищо вярно! Просто, по този начин, ми се щеше да ви обърна внимание върху това, че е време да започнете внимателно да подбирате медиите, от които черпите своята информация. Рецептата на някои от тях е обидно елементарна и никак не е трудна за разгадаване. В случая е използвана снимка, която наистина е заснета там, но още през... 2013 година, когато патриарх Кирил е освещавал въпросния център.

Но, дори и в наши дни, макар и да е стара, се намират „колеги", които няма да се посвенят да я използват в името на рейтинга! Защото, знаят, че тя, заедно с подобна „новина" към нея, ще бъде разгледана и споделена от мнозина в социалните мрежи, а това ще „докара" трафик към сайта им! И, повярвайте ми, дори за миг те няма да почувстват дори и частица неудобство заради това, че са ви подвели по този начин! Напротив - ще потриват доволно ръчички, че са успели да ви заблудят за пореден път...

Ето защо, от позицията си на човек с определен опит в журналистиката, си позволявам да ви посъветвам няколко неща:

Първо: не обръщайте внимание на заглавия, които започват с „ШОК", „УЖАС", „СКАНДАЛНО", „САМО В...", „СЕНЗАЦИЯ" и други подобни! Тези думички са сложени с една-единствена цел - да ви накарат да прочетете публикацията, в която, в повечето случаи, няма нищо вярно!

Второ: доверявайте се само и единствено на сайтове, в които е посочен начина за контакт с тях! Защото журналистиката не може да е анонимна!

Трето: Не споделяйте подобни публикации, защото по този начин тези медии ще продължат да съществуват и респективно - да ви заблуждават!

Четвърто: Не позволявайте да ви подценяват! Защото, както е казал американският певец, писател и поет Джим Морисън: „Който контролира медиите, контролира ума." Ето защо - моля ви, пазете вашия!

С нетърпение очаквам да видя дали някоя от подобните нашенски „медии" ще тиражира тази новина, защото вече чуждестранните им „колеги" го направиха. Накрая ви моля да ме извините отново за това, че ви подведох! Признавам си, правя го за първи път! Обещавам, че ще е за последен...

Източник: Марио Трифонов, inlife.bg

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Шок, Ужас и так дальше - това Го практикува Руският сайт БЛИЦ и руските шпиони, работещи в него!

21.05.2017 12:01:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.