• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Андрей Райчев: Спирането на строежа на "Златен век" поставя фирмата на ръба на фалита

Андрей Райчев: Спирането на строежа на "Златен век" поставя фирмата на ръба на фалита

/КРОСС/ В случая не коментирам законността на строежа на сградата „Златен век", но спирането на строежа в момента причинява огромна щета и поставя фирмата строител на ръба на фалита заради едни пропаганди съоръжения. Аз мисля, че Бойко Борисов зае единствената възможна в тази ситуация за него политическа поза - оглави преврата срещу себе си образно да го кажем. Той дори се надяваше целия скандал да утихне с оттеглянето на Цветанов, но той не утихна. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" социологът Андрей Райчев. Ние масово българите плащаме на данъчна оценка апартаментите и някаква сума кеш плащаме отгоре - това е масова практика и това са 60-70 процента от случаите. Да, това е нарушаване на закона, но нас това ли ни интересува за нашите политици или много по-важния според мен въпрос - откъде са парите, с които са го закупили, запита Райчев. В момента това, което се случва е, че всички случаи се поставят и струпват на едно място - вчера бившият вицепремиер Симеонов казва, Ангелкова също има апартамент. Да, ама той е купен преди десет години и тогава тя не е била министър. И тя и Рашидов, които са абсолютно един случай, защото са имали средствата да закупят апартаментите си и Цветан Цветанов, и тези от следствието и КОНПИ, те са различни случаи, но са сложени в един кюп.

Андрей Райчев определи също така като абсурдно номинирането на Данаил Кирилов за правосъден министър, защото според него това е човекът, който генерира всичките скандали в парламента със своите закони. Според социологът неговата кандидатура трябва да бъде оттеглена.

Ние като българи не трябва да проспиваме тази ситуация на скандали и да направим един качествен прелом, защото тези хора са самозабравили и не ги е страх от гласа Божий, коментира още Андрей Райчев. Ние трябва да им кажем, че те не стават, не защото са престъпници, това ще го реши съдът, а те не стават, защото са неморални. Имаме изключителен шанс на евроизборите да проведем една операция "чисти ръце", коментира още социологът.

Сградата „Златен век" и скандалът около нея, а и предните неща свързани с имотните разпри, са перфектен пример за страшния цивилизационен сблъсък, който имаме в България. От една страна нашето общество е до голяма степен клиентелно и корупционно по модела, по който се уреждат вътре човешките взаимоотношения - от друга страна ние претендираме да бъдем част от една западноевропейска демократична цивилизация, където нещата се уреждат спрямо закони и норми. Това каза от своя страна политологът доц. Стойчо Стойчев. И тук вече винаги опираме до това кое е законно и кое на нас ни се струва справедливо, защото тези две неща в България а различни категории и хората ще кажат - независимо, че е законен този строеж, както много неща в България са законни, за нас той е несправедлив и не трябва да го има, допълни той. Тук министър-председателят взима страната на хората, като казва - ние го спираме, независимо от това, че той е бил строен през последните не знам колко години, явно е имал някакви книжа издадени - това ще се установява постфактум, но справедливостта изисква тук ние да го спрем сега. Това се прави в момента, коментира още Стойчо Стойчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кънчовците,да не сте се облажили и вие от Артекс,а ?

05.04.2019 10:57:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.