• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Лятна застраховка за мотори и кемпери

Лятна застраховка за мотори и кемпери

/КРОСС/Собствениците на мотопеди, мотоциклети, каравани и кемпери ще може да сключват задължителната застраховка "Гражданска отговорност" само за лято. Това гласят промени в Кодекса за застраховането с вносители Делян Добрев и група народни представители от ГЕРБ и Реформаторския блок, които ще бъдат гласувани в парламента следващата седмица. Проектът беше включен в дневния ред на парламента за петък, но не остава време да бъде гласуван.

В момента за превозните средства, които се използват само през лятото трябва да се сключа годишна застраховка. В много случаи тя се сключва с плащане на вноски и след две тримесечия плащанията се прекратяват, тъй като сезонното превозно средство не се използва през есенно-зимния период, гласят мотивите. Вносителите посочват, че с последните промени на Кодекса за застраховането беше въведена автоматична дерегистрация при изтичане на валидната застраховка "Гражданска отговорност". Ако не се приеме предлаганата промяна, има риск от голям обем дерегистрации в края на лятото и автоматични регистрации в началото на следващия сезон на мотори, каравани и кемпери. По данни на пътна полиция, само регистрираните мотоциклети надхвърлят 150 хил. Това ще натовари администрацията на МВР и Гаранционния фонд и така ще причини забавяне на работата им. Освен това ще се създаде и неудобство на водачите на превозните средства. Затова с предложените промени за сезонните превозни средства задължителната застраховка ще може да се сключва и за по-кратък срок от една година, но не по-малко от 30 дни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.