• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Петима надзиратели са наказани заради починал в Бургаския затвор

Петима надзиратели са наказани заради починал в Бургаския затвор

/КРОСС/ Петима надзиратели от бургаския затвор са наказани с порицание за смъртта на 32-годишният Горан Горанов, съобщава „Дарик"

Горан, който е бивш европейски шампион по борба за кадети, изтърпяваше присъда от две години и половина, именно за нападението над надзирател. Той бе открит мъртъв в килията си на 25 март т.г. По думите на адвокат Захари Кирилов, ангажиран от семейството на покойника, затворникът издъхнал в адски мъки, а парчета кожа от тялото му буквално са се свлекли от високото налягане на пара, избила от изкъртена парна инсталация.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на Горан, то трябваше да бъде финализирано миналия месец, но магистратурата настоя за удължаване на срока на разследването. Вътрешната проверка в затвора обаче установи, пропуски в работата на длъжностните лица, осъществяващи охраната по време на инцидента. На всички тях е наложено дисциплинарно наказание.
„Трябва да има обвиняеми по това дело", заяви адвокат Захари Кирилов.

Междувременно в бургаския затвор тече и още една проверка - за смъртта на 29-годишния Вальо Минчев от Нова Загора, който се обеси в килията си с примка, направена от парче от чаршаф. Хипотезата - инцидентът да е свързан след употреба на наркотици и последващи групови изпълнения към момента не се потвърждава.

Междувременно тази седмица зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов пристигна, за да се запознае на място с условията в бургаския затвор и в общежитието в Дебелт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.