• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Надзирателите се събраха за пореден протест

Надзирателите се събраха за пореден протест

/КРОСС/ Пореден протест на служителите на арестите и затворите у нас събра недоволните пред министерството в София. Основното им настояване е за 20% увеличение на заплатите. При предишното си недоволство те постигнаха 5-процентов скок, предава news.bg. Сега обаче те искат по-сериозни действия от страна на властта - особено след 100-те милиона лева, които получиха полицаите.

Разчетите показват, че за надзирателите ще са нужни доста по-малко пари от тези за служителите на реда. В момента разликата между заплатите в двете системи е около 200 лв. От правосъдното министерство признават, че не трябва надзирателите да остават с горчивина в душата и чувство за несправедливост и недооценяване на техния труд. В момента в системата има около 200 свободни места.

В затвора в София за 22 човека конкурс се явяват 28 кандидати. В момента затворите се охраняват на мускули и се осигурява единствено охрана, такава позиция изрази Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите в България. Категорично ще протестираме до пълното изпълнение на нашите искания, закани се той. Част от протеста са и плакатите с лозунги: "С обещания затвор не се охранява", "Само едно е сигурно в сектор "Сигурност" - несигурността", "Европа и за нас", "Оттук нататък за нас е въпрос на чест".

Министърът на правосъдието Цецка Цачева излезе на протеста, за да разговаря с негодуващите надзиратели, съобщи БНР. Цачева изтъкна, че няма как да бъде изпълнено тяхното искане за 20 % увеличение на заплатите. Тя обясни, че такова увеличение не са получили и служителите на МВР.

Ще се търсят възможности за увеличаване на заплащането и щатовете в затворите в бюджета за следващата година, обеща правосъдният министър.

Припомняме, това е поредният протест на надзирателите в затворите. В началото на тази седмица Синдикатът на служителите в затворите в България покани мин. Цачева на протеста на служителите на дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", които ще се проведе в събота.

Те искаха с присъствието си Цачева да покаже, че защитава законните интереси на служители и дирекциите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.