• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Aston Martin строи завод в Македония?

Aston Martin строи завод в Македония?

/КРОСС/ Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin в момента търси локация за построяването на нов завод, като сред обсъжданите варианти е Македония, твърдят източници на агенция Reuters.

Компанията, която започна разузнаването си с 19 възможни места през декември, е стеснила вариантите до две места във Великобритания, едно в щата Алабама и едно в Близкия Изток. Но в последните седмици, бившата югославска република е отправила изгодно предложение на автомобилния производител, откъдето по-рано са заявили на правителството, че всяка потенциална финансова подкрепа от държавата е важен фактор за избора на фирмата.

„Македония беше отхвърлена преди време, но властите ни направиха ново и по-изгодно предложение", заявил източника пред кореспондент на Reuters. И допълнил, че опцията за Близкия Изток нямала достатъчно яснота и че още един кандидат - районът в Сътън Колдфилд, Централна Англия, е бил водещ претендент, но е станал някакъв проблем.

Неназован висш чиновник в Скопие също потвърдил, че Македония е сред кандидатите. „Направихме добро предложение", заявил политикът, без да даде повече подробности. Коментар за момента отказва и Reuters.

За момента, Aston Martin разполага с един завод в Гейдън, Великобритания. Бъдещият завод на луксозната марка е част от плана на компанията за силен ръст в производството и четирикратно повишение на продажбите, до около 15 хиляди автомобила годишно в следващите години. Ще трябва да бъде изградена мощност и за първият SUV модел на компанията - DBX, който ще е основен двигател на растежа.

Най-голямото постижение за автомобилната индустрия в Македония е заводът за производство на катализатори на компанията Johnson Matthey. А какво ще е решението на Aston Martin, сред чиито собственици са италианската индустриална група Investindustrial и кувейтският тръст Tejara Capital, ще разберем след няколко седмици.

Като място за новия си завод разглежда Източна Европа и Jaguar Land Rover. Производителят се е спрял на Словакия, която е доста развита в това отношение и няколко водещи автомарки разполагат с мощности там.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А в България арабска фирма ще отваря в Банкя цех за пакетиране на свинска мас за мазане на филия! За износ в Катар!

14.01.2016 17:45:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.