• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Тук пасяха магарета, а сега расте завод след завод

Тук пасяха магарета, а сега расте завод след завод

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нов производствен завод за автомобилни светлини на "Мерцедес" в Индустриалната зона край Пловдив. Той бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов.

„В София ги конструират и им измислят дизайна. Това и е хубавото на България, че хем ги измислят, хем ги правят“, коментира премиерът на влизане в новия завод.

От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища. За това идват инвестиции. Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и магистрала "Хемус", инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода., подчерта премиерът по време на официалната церемония по откриване на производството.

Новооткритият завод за автомобилни светини е турска инвестиция, затова и на церемонията присъства турският посланик Н.ПР. д-р Хасан Улусой. 

"Ако слушахте внимателно, от 1934 г. турците са започнали да работят с "Мерцедес". Колко години са пред нас в производството на такива авточасти. Сега, да повдигна и нашето българско самочувствие, само преди седмица открихме над 200 работни места на Bocsh в София", каза още Бойко Борисов.

Когато излезе доклада, ще го коментирам. За мен е важно, че тук пасяха магарета, а сега какви магистрали, какви халета, на голите поляни расте завод след завод. Драго ми е като гледам!“, каза премиерът, попитан за предстоящото оповестяване на доклада за мониторинг и оценка на Европейската комисия за България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

DIDI

ЗАВОД ЗА ФАРОВЕ... В ДЪРЖАВА, КОЯТО Е БИЛА КОСМИЧЕСКА И СРЕД НАЙ- СИЛНИТЕ ТРИ, С ПОСТИЖЕНИЯ В ЕЛЕКТРОНИКАТА ДО 1989 ГОДИНА.''ПРИНОСА'' НА ТОВА ЦЕХЧЕ Е И В УНИЩОЖАВАНЕТО НА ПЛОДОРОДНА ЗЕМЯ ВЪРХУ,КОЯТО Е РАЗПОЛОЖЕНО.ПО-ДОБРЕ ТАМ ДА ПАСАТ МАГАРЕТАТА,ОТКОЛКОТО ДА СЕ РАЗМОТАВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА... НЕ САМО Е ОБИДНО,СТРАШНО Е

23.10.2019 08:50:43

Анонимен

Много е прост горкия!

23.10.2019 00:02:07

Анонимен

Заводи, заводи, ама на снимката едно магаре се инати и това си е!

22.10.2019 20:39:14

помнещ

За сведение на магаретата от банкянско и софийско...тези тракийски земи са били винаги плодородни, през миналите столетия и допреди 30-тина години...след това са бетонирани и обсипани със складове, второстепенни производства и безсмислени уж промишлени зони...а ние, заедно с видните ни Магарета ядем вносни боклуци вместо български плодове и зеленчуци...

22.10.2019 20:07:22

Анонимен

Тъп, по-тъп, Тиква!

22.10.2019 19:07:27

Трайчо

Еми нема магарета по селата.Как да има като сите бегаха у София?Министерски савет,депутате и кво ли на още.

22.10.2019 15:10:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.