• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

"Кремиковци" става завод на Volkswagen?

 "Кремиковци" става завод на Volkswagen?

/КРОСС/ Въпреки че преди време се появи информация, че Volkswgen е пренебрегнал България и е избрал Турция за нов завод на марката Skoda, сега спекулациите по темата продължават. Една от тях е, че България продължава да е една от страните, които Volkswagen AG разглежда като потенциално място за нов завод на Skoda. Това твърди авторитетното германско издание Handelsblatt.

Срокът за разглеждане на местата за новия завод е до края на месец февруари, а VW все още не са се спрели окончателно на локация, твърди още немското издание. Според информация на "Капитал" пък, от българска страна е предложен бившият комбинат "Кремиковци", който се намира непосредствено до столицата и от години е нефункциониращ.

Германският гигант потвърди преди няколко месеца, че търси локация в Югоизточна Европа, където да изнесе производството на някои модели от силно претоварения завод в Квасини, Чехия. Според информацията на "Капитал", договорката с Турция е отпаднала заради усложнената политическа обстановка между Европа и Южната ни съседка и сега България отново е в играта.

За новия завод обаче ще трябва да се борим със Сърбия, Румъния и Словакия, офертите на които също не са за пренебрегване. Освен "Кремиковци" край София, сега собственост на Първа инвестиционна банка, можем да предложим на VW и терени от индустриалната зона на Пловдив.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Стига глупости сте писали , как изглежда нов завод за автомобили ? Кремиковци трябва да се изрине до основи за да се построи сграда за производство на коли , в случая е хиляди пъти по евтино това да се направи на голо поле

10.02.2019 18:49:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.