• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Във взривения завод се експериментирало с нов продукт, според КНСБ

Във взривения завод се експериментирало с нов продукт, според КНСБ

/КРОСС/ "Нямам информация в завода за боеприпаси край Горни Лом да е имало синдикална организация, но е факт, че в повечето случаи, където има такива организации условията на труд са някак си по-добри." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Пламен Димитров, президент на КНСБ.

"Доколкото имам информация вчера е започнало тестване на нов продукт за утилизация във въпросния завод - не знам дали това има общо с последвалия взрив, но нека институциите да търсят и в тази посока. Не е ясно дали, ако е била започната работа с въпросния продукт това е било правено според изискванията за боравене с него", отбеляза синдикалният лидер.

Пламен Димитров изрази съжалението си, че за условията за труд на едно или друго място се говори едва, когато там се случи някаква трагедия, а не се съблюдава подобни инциденти да бъдат превентирани.

"Факт е, че Инспекцията по труда е установила, че в завода няма точни и ясни указания за това при какви условия и как точно да се борави с боеприпасите в завода и това е спомогнало да се случи трагичния инцидент. Не искам да спекулирам с това дали собственика на завода е бил покровителстван по някакъв начин от властите, за да извършва своята дейност, но е възможно това да е било така", каза Пламен Димитров.

"Задължително е в производства с повишен риск и работа с опасни вещества каквото е имало в завода в Горни Лом, то съответно и контролът на държавата би трябвало да е много по-голям, което очевидно не е било така". Това каза от своя страна Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал.

"Не познавам лично собственика на завода Валери Митков, но отзивите за него и неговата работа и бизнес са, че той е един сериозен бизнесмен с интереси и дейност в различни области", завърши той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.