• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Още днес жителите на Хитрино ще могат да влязат в домовете си

Още днес жителите на Хитрино ще могат да влязат в домовете си

/КРОСС/ В 14.00 часа жителите ще могат да влязат в Хитрино. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова по време на изслушването си в съвместното заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и транспортната комисия, във връзка с предприетите действия след инцидента в Хитрино, предаде „Фокус". По думите ѝ с извеждането на последната цистерна операцията по овладяването на инцидента се смята за приключила. „Тя беше с уникална сложност и изискваше решения, които не бяха предварително познати и не би следвало да бъдат взети", заяви министър Бъчварова.
Достъпът на жителите на Хитрино не може да стане отведнъж за всички, това би било отново рисково, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. „Начинът, по който ще стане влизането е по график, който се определя от кмета и общинския щаб. Влиза собственикът, влиза и екип, който прави замерване в сградата, защото пропиленът е тежък газ и има хипотеза, че може да се е насложил в приземните етажи", заяви министър Бъчварова и добави, че заедно с жителите ще влиза и охрана от МВР.
Министър Бъчварова обясни, че всички от 12-те дерайлирали цистерни са били в различна позиция, което допълнително е затруднило операцията по извеждането им. Негативно влияние е оказал и силният вятър.
По време операцията по отстраняването на инцидента са работили 3 щаба - национален, областен, общински. „Работихме в добра координация", заяви министър Бъчварова. По време на заседанието на комисията бе показан и специален видео-материал, показващ работата на всички участвали в операцията по отстраняване на последиците от инцидента.
По време на изслушването министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски заяви, че на този етап няма информация, че нещо в железопътната инфраструктурата е било причина за дерайлирането на влака.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.