• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Германската полиция: Екстрадицията на Северин Красимиров ще е до 40 дни

Германската полиция: Екстрадицията на Северин Красимиров ще е до 40 дни

/КРОСС/ Четири дни след убийството на журналистката Виктория Маринова, предполагаемият извършител е задържан в Германия. Това е 21-годишният Северин Красимиров от Русе.

До момента той не е разпитван от български следовател, полицай, или прокурор, обяви вътрешният министър Младен Маринов. Според него сега тече процедура по освидетелстването на арестувания за това дали има психическо заболяване.

От полицията в Германия обясниха, че цялата процедура по връщането на заподозрения у нас, може да продължи максимално 40 дни.

Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български гражданин в град Щадe. Той е заподозрян за убийството на българската журналистка”, заяви Фредо де Врийс, директор на Службата за криминални разследвания в Долна Саксония.

„Сътрудничеството между всички власти, свързани с европейската заповед за арест, се оказа успешно. Не само полицията тук в Долна Саксония, полицията в град Люнебург, в Щадe, но и разследващите и спецчастите на федералната служба  - всички те си сътрудничиха много професионално. Ние непрекъснато обменяме информация. Искам да спомена и федералната служба за криминални разследвания на Германия, която ми даде важни насоки след контакти с властите в София”, заяви Врийс.

Молбата за екстрадиция е автоматично свързана с европейската заповед за арест. Това означава, че заподозреният се явява пред регионалния съд в Щадe тази сутрин и там ще решат дали са необходими допълнителни съдебни ходове за екстрадицията. Подобна процедура може да отнеме до 40 дни. Но предполагам, че българските власти ще настояват за екстрадиция", заяви Врийс.

У нас на Северин Красимиров са му повдигнати задочно две обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено с особена жестокост. Според разследващите, нападението не е било планирано, а спонтанно. Целта е била сексуално посегателство.

„Стигнахме до лице, което снощи беше задържано от полицията в Германия – Северин Надеждов Красимиров, роден 1997 г. в Русе”, обяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов. „Има криминална регистрация от 2007 година, която е за кражба на цветни метали. Част от ДНК експертизите са готови. Очакваме още доказателства”, заяви още Маринов.

Службите не изключвали нито една версия за мотива за престъплението - нито личната, нито професионалната. Според прокуратурата убийството по-скоро не е планирано.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че самото посегателство и телесните наранявания, които са причинени и са станали причина за смъртта й, са изключително брутални и тежки по своя характер.

„Данните показват, че в предходните часове лицето е употребило доста голямо количество алкохол", каза още главният прокурор.

Северин Красимиров е напуснал страната през „Дунав мост”, в неделя следобед.

Оттук нататък го чака процедура в германския съд, след което ще бъде върнат в България и ще му бъде повдигнато обвинение.

Службите продължават работа по случая „Виктория Маринова”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.