• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Белгия привика израелския посланик заради Газа

Белгия привика израелския посланик заради Газа

/КРОСС/ Белгия настоя ООН да проведе разследване за насилието в Газа и извика израелския посланик в страната във външното си министерство за разговори. Това се случи, след като посланика описа всички палестински жертви, като „терористи", съобщава БГНЕС.

Белгийският външен министър заяви, че е привикал Симона Франкел заради нейните изказвания. В същото време министър-председателят на страната Шарл Мишел заяви, че „ние искаме международно разследване, водено от ООН". Също така Кувейт възнамерява да разпространи проекторезолюция на ООН за защита на палестинските цивилни граждани, заяви посланикът на страната в ООН.

Мансур ал-Отаиби заяви, че проекторезолюцията ще бъде разпространен „най-вероятно утре" и ще бъде създадена да защити палестинските цивилни граждани и да „осигури международна закрила за цивилните". Той говори малко преди Съвета по сигурността да открие извънредна среща, за да обсъди насилието, при което 60 палестинци загубиха живота си. Заседанието бе открито с минута мълчание в памет на загиналите.

„Цикълът на насилие в Газа трябва да спре", заяви Николай Младенов, специалният координатор на ООН за мирните процеси в Близкия изток, пред Съвета по сигурността. „А ако не, то конфликтът ще нарасне и ще завлече всички други в региона в други смъртоносни сблъсъци", допълни той пред съвета, чрез видео връзка от Йерусалим.По време на същата извънредна среща американският посланик в ООН заяви, че съюзника им Израел е действал сдържано срещу провокацията от страна на „Хамас".

„Нито една страна в тази стая не може да действа по-сдържано от колкото Израел действа", заяви Ники Хeйли.

„Всъщност фактите показват, че повечето страни тук ще бъдат доста по-малко сдържани", допълни тя.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.