• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ким Чен Ун не се сдържа и активизира ядрената си програма

Ким Чен Ун не се сдържа и активизира ядрената си програма

/КРОСС/ Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обяви край на мораториума върху севернокорейската ядрена и балистична програма, предаде АФП.Агенцията се позовава на съобщение от днес на севернокорейската информационна агенция КЦТА.
"Нямаме никаква причина да продължаваме да сме едностранно обвързани" с този мораториум. "Светът скоро ще види новото стратегическо оръжие, с което разполага Северна Корея", заяви Ким Чен Ун, цитиран от КЦТА.
Ким обяви през 2018 г., че Северна Корея вече няма нужда от ядрени опити и опити на междуконтинентални балистични ракети. Днешните изявления на Ким изглеждат слагат край на две години ядрена дипломация със Съединените щати, отбелязва АФП.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че продължава да има доверие на севернокорейския лидер Ким Чен Ун по въпроса с денуклеаризацията на КНДР, предаде Франс прес.

"Ние подписахме споразумение, в което се говори за денуклеаризацията", каза Тръмп, имайки предвид договореностите, постигнати с Ким на срещата им в Сингапур. "Мисля, че той е човек на дадената дума", изтъкна Тръмп пред журналисти преди да вземе участие в празненствата по случай Нова година в имението му във Флорида.

Преговорите между Пхенян и Вашингтон навлязоха в задънена улица след неуспеха на срещата между Ким и американския президент Доналд Тръмп в Ханой през февруари миналата година.
На заседание на централния комитет на Корейската трудова партия Ким заяви, че КНДР е готова да продължи да живее в режим на международни санкции, за да съхрани ядрения си потенциал.
Американският държавен секретар заяви във връзка с изявленията на Ким, че се надява Северна Корея да избере пътя на мира, предаде Ройтерс.
"Надяваме се, че председателят Ким ще вземе правилното решение - да избере мира и просперитета, а не конфликта и войната", изтъкна Помпейо.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.