• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Турция иска да играе по-активна роля за разрешаването на конфликта в Сирия

Турция иска да играе по-активна роля за разрешаването на конфликта в Сирия

/КРОСС/ През следващите шест месеца Турция ще заеме по-активна роля в решаването на конфликта в Сирия, за да се предотврати разделянето на страната по етническите линии. Това заяви днес турският премиер Бинали Йълдъръм на среща с представители на водещи световни медии, предаде БНР.

Ние държим също за това, че преди всичко трябва да спрат кръвопролитията. Бебета, деца, невинни хора не трябва да умират. Ето защо през следващите шест месеца Турция ще бъде по-активна в опитите да предотврати опасностите, в сравнение с преди, посочи той.

Йълдъръм подчерта, че Анкара е готова да приеме роля на сирийския президент Башар Асад в преходния период в страната, но в същото време заяви, че Асад няма място в бъдещето на Сирия. Ние ще подкрепим система, която да гарантира равнопоставеност на всички етнически групи в Сирия, каза още турският премиер.

Спирайки се на критиките на Анкара спрямо Вашитгтон за неизпълнението да екстрадира имама Фетуллах Гюлен, който Анкара обвинява за организатор на опита за преврат на 15-и юли, турският премиер заяви, че Съединените щати не са враг за Турция.

Те са наш стратегически партньор. В отношенията между държавите може да има върхове и спадове, но ние трябва да отстраним елементите, които вредят на отношенията ни, но САЩ трябва да ускорят екстрадицията на Гюлен, заяви турският премиер.

В същото време той изключи възможността за подновяване на процеса за мирно разрешаване на кюрдския проблем в страната.

Няма да има нов процес, няма да водим преговори с терористична организация, каквато е ПКК, каза още Йълдъръм.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.