• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Станишев към Андриукатис: Достъпът до здравеопазване е ключ към социалното равноправие в Европа

Станишев към Андриукатис: Достъпът до здравеопазване е ключ към социалното равноправие в Европа

/КРОСС/ По време на пленарната сесия в Страсбург, лидерът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с Витенис Андриукатис, комисар по здравеопазване и безопасност на храните.
Портфолиото на Андриукатис е от особено значение за социалистическото семейство, тъй като здравеопазването в Европа се основава на солидарни принципи. Станишев отбеляза, че като здравен министър в Литва, Андриукатис е направил много в посока равните права и достъп до здравеопазване на гражданите. Лидерът на ПЕС изрази убедеността си, че комисарят ще продължи да работи за усъвършенстване на солидарната здравна система и на европейско ниво. Станишев отбеляза, че по настояване на Групата на социалистите и демократите, фармацевтичната индустрия ще бъде част от портфолиото на Андриукатис и подчерта: "Това е важен знак за нашето семейство и Вие ще бъдете гаранция за въвеждането на прозрачност в сектора".

По време на срещата Станишев повдигна въпроса за електронното здравеопазване България. "Министър Таня Андреева разработи проект за електронно здравеопазване по модела на Естония, който в момента е замразен и няма развитие. Ще разчитам на Вашето съдействие Комисията да настоява за скорошното въвеждане на електронното здравеопазване в България. Това е от особено значение за постигането на повече прозрачност при разходването на публичните средства за здраве", каза Станишев.
Лидерът на ПЕС поздрави Андриукатис за силно експертното му представяне по време на изслушванията и му пожела успех в разработването на стабилна и прозрачна здравна система в Европа.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.