• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

БСП иска обединение на политическите сили и смяна на модела в здравеопазването

БСП иска обединение на политическите сили и смяна на модела в здравеопазването

/КРОСС/ „Вчера внесохме решение на парламента за забрана за лицензиране на нови болници, докато проблемът не се реши трайно. Това каза на брифинг в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава „Фокус".

„Задължителна е смяната на модела в здравеопазването, което няма как да стане без общо съгласие, политическо и обществено. Не може всеки управляващ да прави експерименти в здравеопазването, следващата политическа сила да ги отменя и да започва отначало, това не е продуктивно", заяви тя.

„Ако искаме трайна, последователна и резултатна политика трябва да постигнем съгласие", посочи лидерът на БСП.

„Предлагаме две групи действия - едните краткотрайни и сега, другите с дългосрочен ефект", обясни Корнелия Нинова и обяви още едно предложение, което ще бъде направено от партията ѝ.

„Утре внасяме предложение държавните и общинските болници да бъдат пререгистрирани от търговски дружества в лечебни заведения по Закона за лечебните заведения.

Предлагаме ново и обективно ценообразуване на клиничните пътеки в новия рамков договор.

В понеделник или вторник внасяме промени в Наказателния кодекс, които да водят до търсене на наказателна отговорност за реескспорта на лекарства. Поставяме си амбициозната цел до края на март да се опитаме да постигнем национален разговор с резултат за нов модел, след което да го представим на обществото и този модел да бъде включен в бюджета за 2019 година.

Да поставим началото на решенията на проблемите в здравеопазването чрез обективен, без оглед на политически пристрастия, без ревност на кого е идеята, без мерене на партийно его, с истински национален разговор за предложения за нов модел на здравеопазване", заяви Корнелия Нинова.

„Това няма да е моделът на БСП или на ГЕРБ, на лекарите или на пациентските организации. Това ще бъде българският модел, който служи на една цел - всеки българин да има достъп до качествено здравеопазване", посочи лидерът на БСП.

„Все още не сме говорили с други политически сили по предложенията ни. Започнем ли пак тяснопартийно да се състезаваме кой е по по-най няма да постигнем истински резултат, какъвто ние искаме", допълни лидерът БСП.

„В годините на прехода са направени грешките в здравеопазването, но е крайно време да осъзнаем, че само промяна в моделите ще реши проблема, а не допълнително наливане на пари в едни и същи системи, откъдето тези пари изтичат.

Подкрепяме предложенията на Сотир Цацаров за реекспорта на лекарства, направени в комисия при изслушването му за лекарствата", каза още Корнелия Нинова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

КАКВО НЕ ВИ ОТЪРВА БЕ, КРЕТЕНИ? БЕЗПЛОДНИТЕ СТЕ ВИЕ!!! КАТО ЗНАЕТЕ МНОГО, ДАЙТЕ ВИЕ НЯКАКВА ИДЕЯ!

07.12.2017 21:41:27

Анонимен

ПРЕДИЗВИКВАТ СКАНДАЛ, А НЕ РЕШЕНИЯ.

07.12.2017 19:47:03

Анонимен

ДРУГАРКАТА СЕ ОПИТВА ДА ЯХНЕ ВСЯКА ТЕМА В ОБЩЕСТВОТО С БЕЗПЛОДНИ ИДЕИ.САМО ВРЯКАНЕ И НИЩО ПОЛЕЗНО.

07.12.2017 19:46:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.