• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Киселото зеле зарежда с енергия и подпомага храносмилането

Киселото зеле зарежда с енергия и подпомага храносмилането

/КРОСС/ Киселото зеле представлява ферментирало прясно зеле.

То съдържа високи нива диетични фибри, както и значително количество витамин А, витамин C, витамин К, както и витамини от B групата.

В допълнение, ферментиралата форма на зелето е чудесен източник и на желязо, магнезий, мед, натрий, магнезий и калций. Консумацията на кисело зеле набавя и известно количество протеини в хранителния режим. 

Високите нива на желязо в зелето могат да бъдат много полезни на организма в различни аспекти. Минералът повишава енергията, тъй като подобрява метаболизма и кръвообращението, което подобрява окислението в органите и клетките. 
 
Желязото предпазва и от развитие на анемия, следователно и от страничните ефекти, свързани със заболяването – главоболие, умора, когнитивно увреждане. 
 
Благодарение на високото съдържание на  фибри, консумацията на кисело зеле е полезно за здравето на храносмилателната система, като предотвратява проблеми като запекподуване и образуване на газове.
Поддържане здравето на храносмилателната и отделителната система може да се предпазим от развитието на по-сериозни заболявания като гастрит, стомашни язви и рак на дебелото черво
 
Фибрите са от полза не само за усвояването на храната, но и за здравето на сърдечносъдовата система. С тяхна помощ могат да се намалят нивата на „лошия“ холестерол и мазнините в кръвта.
По този начин се балансира холестеролът, което намалява риска от развитие на атеросклероза, сърдечен удар, инсулт и редица други сърдечносъдови проблеми. 
 
Различните минерали, които могат да се намерят в киселото зеле, го правят отлична храна и за укрепване на костите, като по този начин се предотвратява развитието на остеопороза. Високите нива на витамин K са особено важни за поддържането на цялостта и здравината на костите, тъй като образува протеини, които регулират минерализацията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.