• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Найден Зеленогорски: Националната единна регистрация на РБ беше най-логичната стъпка

Найден Зеленогорски: Националната единна регистрация на РБ беше най-логичната стъпка

/КРОСС/ Реформаторският блок е коалиция от пет партии и решенията се вземат в този формат. Както настоявахме от „Движение България на гражданите" и другите политически сили ни подкрепиха, националната единна регистрация на РБ беше най-логичната и очаквана стъпка. Това заяви в интервю за програма „Хоризонт" на БНР, председателят на предизборния щаб на РБ и заместник-председател на ДБГ Найден Зеленогорски.

Той добави, че коалиционното споразумение, което предстои да бъде подписано в рамките на деня, ще реши много въпроси, свързани със стратегията на Реформаторите на местните избори.

Инфраструктурата и технологията ни са готови. Работихме активно последните седмици да упълномощим свои представители във всичките 265 общини на България. Ще имаме членове на ОИК навсякъде, което беше постигнато благодарение на съвместните усилия на всички партии в Блока, заяви Зеленогорски, като подчерта, че предстои да се уточнят единните кандидати за кметове и да се подредят листите за общински съветници.

Важно е, че няма промяна в изборния закон и няма значение на кое място е сложен кандидатът - ще зависи от избирателите кого ще посочат с префернция да бъде общински съветник. Разчитаме на мажоритарния елемент и се надявам хората да се възползват от него, подчерта председателят на предизборния щаб на РБ.

Според него преговорите вътре в РБ за спорни кандидати няма да се отнасят до повече от 5 % от населените места, за които решението ще бъде взето след арбитраж.

Имаме общи кандидати за София, Варна, Благоевград, Добрич, Плевен. Преговаряме за Пловдив и се надявам до няколко дни да сме изчистили различията си, подчерта Зеленогорски.

С началото на новия политически сезон имаме възможността да осъществим ефективни промени в Конституцията, за да гарантираме истинска съдебна реформа. Първа точка от дневния ред на Народното събрание в четвъртък е Законът за борба с корупцията, след него следват законите за лечебните заведения, за образованието. Ние декларирахме, че сме част от това управление, за да следваме реформите, не за да сме във властта на всяка цена и ще продължим да работим за това, заяви в заключение Найден Зеленогорски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.