• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Висок интерес към продажбите на земя на разсрочено плащане в Агрион

Висок интерес към продажбите на земя на разсрочено плащане в Агрион

/КРОСС/ Компанията е обработила над 3000 запитвания за покупка на предложените парцели

Продажбите на земя на разсрочено плащане привлякоха интересa както на активните фермери и арендаторите, така и на хора извън земеделието, които търсят варианти за инвестиции. Това стана ясно от данни на компанията за управление на земя Агрион, която в началото на годината обяви, че продава близо 2000 пакета земеделски активи в цялата страна. Досега компанията е обработило над 3000 запитвания за покупка на предложените имоти като конкуренцията е както между земеделци, така и от хора извън земеделието.

Логично за хората в бранша излиза по-евтино да увеличат стопанствата си с допълнителни терени като така си спестяват бъдещи ренти. За тези, които не се занимават със земеделие, покупката на подобен актив се приема като инвестиция. Пазарът на земя става все по-интересен за тях. Спадът на лихвите по депозитите е изиграл ключова роля за раздвижване на инвестиционните им настроения в тази посока. Простата сметка показва, че ако сега купят подобен актив, инвестират в неговото облагородяване, в дългосрочен план си гарантират стабилна доходност, над тази на банковите депозити. Освен това пазарът на земеделски активи е доста по-устойчив на икономически катаклизми, отколкото например недвижимите имоти, които се характеризират както с огромни ръстове, така и с огромно спадове. Опцията за безлихвено разсрочено плащане за 3 години напред е допълнително финансово облекчение за такива клиенти, казват от Агрион. Интересът е повишен и заради професионалната консултантска подкрепа от страна на компанията. Благодарение на нея дори и купувачи без експертиза в земеделието могат да инвестират, управляват и печелят от земята.

„Предоставяме коректна и пълна информация, на базата на която хората да взимат информирани решения, така че активът да им осигурява добра доходност", посочиха още от Агрион. На практика това е първата фирма в земеделския бранш, която се наложи на пазара с изцяло изградена професионална търговска структура с офиси в ключови градове в цялата страна. Портфолиото на компанията включва широк набор от услуги, свързани с активното управление на земеделската земя - покупко-продажби, отдаване под наем или аренда, наемане, замени, сделки за цели стопанства, а от миналата година отпуска и кредити срещу обезпечение земя.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.