• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Над 100 000 души получиха безплатни консултации за земята в офисите на Агрион

Над 100 000 души получиха безплатни консултации за земята в офисите на Агрион

/КРОСС/Собствениците на земя все по-често предпочитат краткосрочни договори за отдаване под аренда, вместо дългосрочните, а сделките са предимно за малки парцели до 10 дка. Тези пазарни тенденции отчетоха от компанията за купуване и наемане на земя Агрион година след официалното откриване на първите им офиси в страната. Днес фирмата има 24 търговски точки и планира откриването на нови. 

За една година над 100 000 души са си направили безплатна справка колко им струва земята, отчетоха още от фирмата. Сред основните мотиви за продажба е покриване на разходи за лечение или заминаване в чужбина. Сделките със земя се превръщат и в алтернатива на тегленето на кредити или постъпленията се ползват за покриване на стари дългове. Друга причина за продажбата на ниви е липсата на възможности или желание от страна на собственика да се занимава с управление и обработване на земята, посочиха експертите. Част от собствениците продават земята си и при спорове с роднини.

Наблюденията за пазара сочат, че средната притежавана собственост е малка - до 20 дка. Най-често парцелите са отдадени под аренда - в кооперация или на частни арендатори. Забелязва се и известно увеличаване на дела на краткосрочните едногодишни договори за наем за сметка на по-дългосрочните - над 5 години. Въпреки, че решението за продажба се взима в семейството и собствениците все още разчитат на познати и роднини, в последната година се отчита засилен интерес към услугите на професионални компании за управление на земя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.