• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Краят на Вселената ще е началото на нова

Краят на Вселената ще е началото на нова

/КРОСС/ Клип, който показва съдбата на Земята и края на Вселената, се появи в световната мрежа. Видеото пренася зрителя през времето след трилиони години, в епохата, когато на нашата планета животът ще загине, пише The Daily Mail. 

Джо Хънсън е авторът на филмчето „Далечното бъдеще на Вселената". Според него след 100 хиляди години разположението на Земята в Млечния път ще е променено до такава степен, че съзвездията в нощното небе ще изглеждат по съвсем различен начин. В рамките на 500 хиляди години на Земята има вероятност да падне голям астероид. Този катаклизъм ще доведе до пълна промяна в земния климат.

След 600 милиона години, заради прекомерна концентрация на въглерод в земната кора, фотосинтезата на Земята ще стане невъзможна.

След милиард години животът ще изчезне, тъй като сгорещяващото се Слънце ще изсуши океаните и ще изгори цялата растителност.

След 4 милиарда години Млечният път ще се слее с галактиката Андромеда, но заради огромното разстояние между звездите това едва ли ще доведе до титанична катастрофа. Ще се сблъскат само шест от трилиони звезди, разположени в двете галактики.

След още 3,9 милиарда години Слънцето ще започне да се разширява и ще погълне Меркурий и Венера. 9,5 милиарда години по-късно светилото ще се превърне в бяло джудже.

Мащабните промени в цялата Вселена ще стартират след 150 милиарда години. Заради разширяването на Вселената всички галактики ще се отдалечат от Млечния път дотолкова, че няма да се виждат от Земята, ако тя изобщо съществува по това време, пише Списание 8.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.