• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Жаблянов: Можеше да има вот на недоверие и за цялостно творчество

Жаблянов: Можеше да има вот на недоверие и за цялостно творчество

/КРОСС/ „Вотът на недоверие няма нищо общо с европредседателството. Никой не може да пречи на българското правителство, освен ако то самото не си пречи". Това обяви в предаването „Лице в лице" по БТВ Валери Жаблянов, зам.-председател на Народното събрание и зам.-председател на парламентарната група на „БСП за България".

„Мотивите за вота за несправяне в борбата с корупцията на правителството не е нужно да бъдат допълнително аргументирани. За нас представляваше трудност какво да не се напише в мотивите, а не как да се направят мотивите, защото примерите за корупция в различни области на управлението, на живота, са толкова многобройни и така пред очите на обществото, че не знам дали е необходимо някакви специални органи да се занимават с този въпрос. Той се е превърнал в обществена болест", допълни той.

„Конкретните примери са някаква илюстрация на общата законова безпомощност на това правителство и на правителството преди него, също на г-н Борисов", допълни Жаблянов.

Според него може и такъв вот да има - за цялостно творчество, защото "там творчеството надмина всички представи за явлението - всички сме свидетели на течовете в здравната каса, неефективността на контрола на финансите".

„Въпросът е за контрол от страна на държавата върху процесите, които благоприятстват корупцията в България, допълни той.

За това, че ДПС не подписа вота, Жаблянов коментира: "Имаше разговори и още в хода им имаше различия. Те предлагаха три четири други теми - здравната политика, демографската тема, социалната политика. По тях, очевидно, правителството се проваля. Но за нас темата е корупция."

И заключи: "Нека патриотите да решат дали това, което каза г-н Симеонов е истина - че концесиите на плажовете се разпределят в резултат на корупция. Какво се промени? Прие се нов закон за концесиите, който широко отваря вратата за корупция. Правителството не показва, че има някакви намерения да прекрати този негативен процес."

Жаблянов изказа своето мнение и по горещата тема за Истанбулската конвенция, чието ратифициране БСП реши да не подкрепи, въпреки че един от най-големите ѝ застъпници в Европа са именно социалистите.

"Аргументът, с който групата на БСП няма да подкрепи Истанбулската конвенция е, че текстовете в нея, които отделят социалната роля на пола от неговата биологична същност, противоречат на здравия човешки разум. Това е революция и тя е пред очите на всички. А всеки избира кога да бъде на страната на разума и кога на страната на експериментите".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

О-о-о, джендърче! Не са направили какво? По-конкретно, моля!

19.01.2018 00:03:05

Анонимен

И ЩО НЕ ГО НАПРАВИХТЕ.АМА СТЕ СМЕШНИЦИ.ЧУДЯ СЕ КОЛКО ДЕБИЛИ ВИ ВЯРВАТ .

18.01.2018 22:20:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.