• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Над 150 жалби са постъпили в КЕВР за отоплителен сезон 2016-2017 г.

Над 150 жалби са постъпили в КЕВР за отоплителен сезон 2016-2017 г.

/КРОСС/ 153 са внесените жалби и сигнали в КЕВР от клиенти на топлинна енергия през изминалия отоплителен сезон. Най-голям е броят на жалбите през м. февруари 2017 г. - 64, в резултат на тежката авария на основен магистрален топлопровод в гр. София.

През месеците януари и март 2017 г. в Комисията са постъпили, съответно 30 и 23 сигнала срещу топлофикационни дружества. Най-малък е броят на жалбите през м. ноември 2016 г. - 13, м. декември 2016 г. - 12 и през м. април 2017 г. - 11. Това съобщават от КЕВР.

Извършеният анализ на постъпилите жалби от клиенти на топлофикационните дружества показва, че през последния отоплителен сезон техните възражения са свързани основно: с качеството на топлоснабдяването - 51 жалби, несъгласие за начислени суми - 19 жалби, несъгласие за дялово разпределение - 12 жалби и за качеството на търговските услуги - 9 жалби.

За разлика от тенденциите през предишни години, през отоплителен сезон 2016 - 2017 г. са нараснали жалбите, свързани с качеството на топлоснабдяването. Техният брой е около 33 % от всички подадени до Комисията възражения през този период, докато през цялата 2016 г. относителният им дял е около 10% от жалбите в сектор „Топлофикация".

За всеки отделен случай, който е от компетентността на Комисията, експертите на регулатора проучват фактите и обстоятелствата по жалбата, като се предприемат съответните мерки, включително проверки на място, принудителни административни мерки, задължителни указания на дружествата.

От внесените в КЕВР за периода м. януари - м. април 2017 г. общо 128 жалби и сигнали срещу топлофикационни дружества, най-висок е техния брой срещу „Топлофикация София" ЕАД. 84 са жалбите срещу най-голямата топлофикация в страната с около 440 000 клиенти, което съставлява 65% от общия брой на жалбите срещу дружествата в страната. Жалбите срещу фирмите за дялово разпределение са дванадесет и са изпратени по компетентност до съответната институция.

Комисията има ясно определени регулаторни и контролни функции, които прилага в съответствие с нормативната уредба и вътрешните си правила. По част от образуваните преписки Комисията се е произнесла с решения, а други са в процес на проучване на обстоятелствата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.