• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

България и Гърция продължават проекта за жп коридор „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“

България и Гърция продължават проекта за жп коридор „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и гръцкият му колега Константин Караманлис декларираха взаимен интерес от продължаване на проекта за създаването на железопътен коридор „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе". Двамата министри участват в Четвъртата среща на върха в Солун. Форумът събира за пореден път представители на правителствата и индустрията от региона и света.

Министър Желязков подчерта, че през 2019 г. двете държави са постигнали напредък в преговорите за мултимодалния коридор, като в същото време българската страна предлага среща с новия състав на гръцкото правителство.

В рамките на дискусиите за подобряване на свързаността чрез инфраструктурата, министър Желязков посочи, че към момента между големите градове в региона са изградени ефективни пътни връзки. По думите му в същото време някои железопътни участъци липсват, а съществуващи трасета се нуждаят от модернизация.
България активно работи за подобряване на свързаността със съседни държави, припомни Росен Желязков. „Освен продължаващото строителство на АМ „Струма", основни инфраструктурни проекти са модернизацията на жп и пътната връзка със Сърбия и жп линията до Северна Македония. Продължават разговорите с румънската страна за израждане на нов мост при река Дунав", каза още той.

Министър Желязков постави въпроса за намаляване на времето на преминаване през граничните пунктове в региона. Той се обяви за използване на ново поколение услуги, за да бъдат ускорени транспортните процеси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.