• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Падението на Уайнстийн бележи края на "праисторическите мъже"

Падението на Уайнстийн бележи края на "праисторическите мъже"

/КРОСС/ Рийз Уидърспун каза, че режисьор ѝ е посегнал, когато е била на 16 години, съобщи Контактмюзик, цитиран от Дарик.

Актрисата, която е на 41 години, призна, че се е решила да говори за случилото се на галата "Жените в Холивуд" на списание Elle в Бевърли хилс след разкритията за скандалното поведение на продуцента Харви Уайнстийн. Тя каза, че инцидентът още я тормози.

"Трудно ми е да предам разнородните чувства, които съм изпитала, безпокойството и вината, че не проговорих по-рано . . . Чувствам истинско отвращение към режисьора, който ме нападна, когато бях на 16 години и възмущение от агентите и продуцентите, които ме накараха да мисля, че ако искам роли, трябва да мълча".

Рийз Уидърспун каза, че този инцидент не е бил единствен, но вече се чувства "много по-малко самотна", след като е чула разказите на колежките си.

Тя изрази надежда "животът вече да е различен", защото хората подкрепят засегнатите от проблема.

По темата за сексуалните посегателства говори и Катрин Зита-Джоунс. Падението на холивудския продуцент Хари Уайнстийн може да бележи края на "праисторическите мъже", които посягат на жените, каза актрисата на представянето на телевизионния филм "Кокаинова кръстница" на международния пазар на аудиовизуална продукция в Кан.

Катрин Зита-Джоунс се надява скандалът да е поврат в отношението към жените не само в Холивуд, а и "във всички сектори, институции, училища". За жените "равнопоставеността на работното място си остава борба", допълни актрисата, като се пошегува, че не е необходимо те да постъпват като героинята ѝ, която реагира на сексизма с куршум в главата на виновника.

„Сексизмът не е "проблем, запазен за киното, театъра или телевизията", настоя Катрин Зита-Джоунс. „Непрекъснато обвиняват жените, че са прекалено амбициозни. Мъжете не могат да го разберат. Трябва да се гордеем, че сме амбициозни, а не да го крием".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.