• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

За поредна година Фестивал на фолклорната носия в Жеравна

За поредна година Фестивал на фолклорната носия в Жеравна

/КРОСС/На 22, 23 и 24 август Жеравна отново ще събере хиляди гости, дошли да се докоснат до магията на Фестивала на фолклорната носия, който ще се проведе в местността Добромерица за седма поредна година.

Миналогодишното издание на уникалния с посланията си фестивал бе посетено от 15 хиляди участници. 15 хиляди българи и чуждестранни гости с радост облякоха народни носии и за три дни се потопиха във вълшебството на фестивална Жеравна, правейки доброволен скок 150 години назад във времето. Стотици млади семейства с малки деца, цели фамилии предпочетоха да се впуснат точно в това съвсем българско приключение пред възможността да се отдадат на десетки други летни изкушения за отмора.

За поредно лято в радиус 70-80 км от Жеравна не може да се намери свободно легло за нощувка по време на Фестивала. Затова пък хотел „Звездоброец" винаги ще ви приюти, шегуват се десетките нощували на палатка или просто под звездите по поляните на Добромерица в топлите августовски нощи. Звездното небе над това уникално кътче от родината ни наистина таи много нощна романтика, така непозната за жителите на големия шумен град.

Няма да ви обясняваме доколко силно заразителен е духът на фестивална Жеравна. Очарованието на тесните й калдъръмени улички и старинните дървени къщи, потънали в зеленина и цветя, багрите и шевиците на пъстрите народни носии, които през трите фестивални дни са навсякъде около вас, ритмите на темпераментните български хора и парещото сърцето позабравено усещане за принадлежност към род и родина неусетно и сигурно ще ви пренесат в друго измерение. Повярвайте, няма да искате да си тръгнете!

Домакини на този уникален фестивал са Национален фолклорен ансамбъл „Българе", подпомогнати от „Бона фиде", Кметство Жеравна и Община Котел, както и от десетките дарители, благодарение на които той се провежда с неоспорим успех вече седмо поредно лято.

Не пропускайте възможността да станете част от неповторимото преживяване, наречено Фестивал на фолклорната носия! Освен многото приятелства, които задължително ще ви се случат тук, в Жеравна ви очакват и много неизпитвани до момента патриотични емоции, а цветните спомени, които ще отнесете със себе си, гарантирано ще ви топлят до следващото лято. Трябва само да се разровите в бабините ракли, да изтупате от нафталина скътаните там старинни народни носии и да ги облечете, за да им дадете нов живот.

„Жеравна 2014" е поредното предизвикателство за родолюбци. Само поискайте, и ще се окажете в най-българското време! Билетът за вашето пътуване в миналото е народната носия. Тя е билетът ви и за бъдещето.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.