• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Почитаме паметта на загиналите в ПТП

Почитаме паметта на загиналите в ПТП

/КРОСС/ Всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Ежегодно в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

Мащабът на проблема нараства всяка година, защото към хилядите хора, които са пострадали се присъединяват нови хиляди, с което групата на жертвите придобива огромни размери. Това са ненужни човешки загуби и страдания. Загиват и остават осакатени завинаги деца, млади хора, мъже, жени.

На този ден си спомняме за тези, които са убити и за тези, които са получили пътна травма поради чужди и собствени грешки и продължават да страдат, за тези, които ги няма вече около нас и почитаме тяхната памет.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно - институции, организации и участници в движението, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване на пострадалите в движението по пътищата.

По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия на 17 ноември във всички храмове в страната ще бъдат отслужени служби.

В София денят ще бъде отбелязан в храм-паметник „Св. Александър Невски" от 10.30 часа, където ще бъде отслужена панихида за упокоение на душите на загиналите при инциденти на пътя и за измолване на скорошно оздравяване на пострадалите. В храма ще присъстват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представители на политическото и професионалното ръководство на МВР, на ГДНП, БЧК и на СБА.

От 11.00 ч. пред храм „Света Троица" в гр. Добрич ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия, на която всеки може да присъства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.