• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

„Маркет линкс": Лидерите на десните формации страдат от силен негативизъм

„Маркет линкс": Лидерите на десните формации страдат от силен негативизъм

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов е с най-високия рейтинг сред политиците у нас. Той е одобряван от 46,7%, докато 45,8 на сто имат отрицателно отношение. Това сочат данните от проучване на „Маркет линкс" от средата на август, представено от оциолога Добромир Живков в сутрешния блок на bTV.

След Борисов в класацията следват лидерът ни АБВ и президент на България в периода 2002 - 2012 година Георги Първанов, както и настоящият президент Росен Плевнелиев.
Относителна стабилност в рейтинга се наблюдава и при лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Резултатите за лидера на АБВ Георги Първанов са по-скоро в негативната част на скалата - 29,2% одобрение срещу 60,5% неодобрение, показват числата. Позициите, които имаше той преди две години, бяха с около 15 пункта на одобрение по-високи, отбеляза Живков. 

АБВ изпадна в политическа изолация и от центъра, и от ляво. Самата личност на Първанов има капацитет да привлече избиратели на президентския вот, но за крайна победа трудно бих заложил, коментира социологът.

Според него лидерът на социалистите Корнелия Нинова към момента почти два пъти надхвърля електоралния потенциал на БСП, но недоверието към нея преобладава.

Лидерите на десните формации страдат от силен негативизъм. Две трети не одобряват Радан Кънев, но 15% имат позитивно отношение, става ясно още от проучването на „Маркет линкс".

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е най-неодобряваният политик у нас.

Според срезултатите от изследването предстоящите избори може да доведе до някакви размествания.

Ако парламентарните избори са днес, ГЕРБ би получила подкрепа от 23,7%, БСП - 13,1%, ДПС - 5,4%, ПФ - 5,2%, АБВ - 3,5%, РБ - 3,2%, а „Атака" - 2,4%.

ГЕРБ като управляваща партия с най-голяма електорална база е доста балансирана като положително и отрицателно отношение. Всички други партии са с превишаващо отрицателно отношение, коментира социологът.

ДПС е с най-голямо неодобрение - 88,9%, следвани от ДОСТ с 83,8%. От около година сме в по-силна патриотична вълна, която неизбежно дава отражение на нагласите към тези две партии, подчерта Живков.

Според избирателите най-важните качества за бъдещия президент на България са да мисли за народа, да е отговорен, честен, патриот и експерт.

Ако кандидатът е достатъчно силна и разпознаваема личност и е жена, тя категорично може да бъде избрана, прогнозира Живков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ГОСТ

РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА "АТАКА" КАКТО ВИНАГИ СА ЗАНИЖЕНИ В ПЪТИ !!! ДА НЯМА ИЗНЕНАДАНИ ?!

30.08.2016 15:20:53

Анонимен

Ей, а защо нищо не пишете за резултата от допитването за одобрението към Русия, САЩ, Турция..? Числата са стряскащи за евро-атлантическите ни ценности.

30.08.2016 12:44:36

Анонимен

"Премиерът Бойко Борисов е с най-високия рейтинг сред политиците у нас. Той е одобряван от 46,7%, докато 45,8 на сто имат отрицателно отношение." Т.е рейтингът на най-одобрявания български "политик" е 46.7- 45.8= 0.9%. Стойността на този рейтинг е далеч по-ниска от статистическата грешка на изследването. "Политик" та дрънка...

30.08.2016 09:50:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.