• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Нападателят от Мюнстер е действал сам

Нападателят от Мюнстер е действал сам

/КРОСС/ Полицията на Германия съобщи, че няма основания да се вярва, че нападателят от Мюнстер е имал съучастници, информира ДПА.

При атаката с автомобил в събота загинаха двама души, а около 20 пострадаха. Шофьорът на автомобила отне живота си секунди след нападението.

След атаката се разпространи информация, че е имало други хора в автомобила, които са избягали. Но полицията изрази предположение, че той е действал сам.

В същото време прокуратурата съобщи, че все още не е известен мотивът защо 48-годишния германец се вряза с ван в пешеходци в западния град.

Властите установиха самоличността на загиналите - 51-годишна от Люнебург и 65-годишен мъж от Брокен. Имената им не се разкриват.

Местни медии информират, че извършителят на нападението е индустриален проектант, който е живеел в Мюнстер. Той е имал психически проблеми, но полицията не може да потвърди тези подробности.

Във вана са открити незаконни пиротехнически средства, които са направени като фалшиви бомби, а също така фалшив пистолет и оръжието, с което си е отнел живота.

Властите са нахлули в апартамента на извършителя в събота вечерта. Полицията е открила още пиротехнически средства и "неизползваем автомат "Калашников".

Полицията обяви, че някои от пострадалите са опасност за живота.

Местният всекидневник Muenstersche Zeitung пише, че извършителят на атаката намекнал преди седмица, че планира да си отнеме живота в имейл до приятели и че е известен на властите за извършено в миналото насилие и дрога, но полицията не може да потвърди.

Днес вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер ще посети мястото на атаката.

Мюнстер е популярен университетски град с 300 000 жители. Той също така е известен като туристическа дестинация и средновековно селище, въпреки че е обновен след масово унищожение по време на Втората световна война.

Градът е разположен на около 400 километра западно от столицата Берлин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Името, пичове, името. Как се казва, има ли име.

09.04.2018 14:46:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.