• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Жотева съди Симов, изпаднала в депресия от негови изказвания

Жотева съди Симов, изпаднала в депресия от негови изказвания

/КРОСС/ Бетина Жотева съди Александър Симов за обида. Членът на Съвета за електронни медии е завела иск, в който иска 23 хиляди лева от представителя на БСП заради негови изказвания от трибуната на Народното събрание, както и негови публикации в качеството му на журналист. За това съобщи самият Симов през Фейсбук.

Въпросните му критични изказвания по адрес на Жотева бяха отправени през лятото на миналата година, след като път самата тя в качеството си на член на СЕМ отправи публична заплаха към журналист по време на пресконференция.

Ето и какво написа самият Симов по случая:

Скъпи приятели, и до това доживях.

Госпожа Бетина Жотева е завела дело срещу мен за обида на обща стойност 23 хиляди лева. Вчера получих исковата й жалба - тя се върти около мое изявление от парламентарната трибуна, около мои статуси във фейсбук по темата, както и около няколко статии, подписани от мен. Адвокатът на госпожата (Менко Менков) е изрисувал в мое лице портрета на един изверг, който не се спира в желанието си да тормози хората.

Ето ще ви покажа истинския си образ:

"Трудно е да се опише с думи колко обидена и огорчена се е почувствала г-жа Бетина Жотева след като е гледала на живо пленарното заседание, провело се на 06.07.2017 година по Канал 3 и след като е прочела и узнала в интернет пространството за изречените обидни думи и изрази, отправени от Александър Симов по неин адрес".

Исковата молба обаче не спира дотук в разнищването на моралните ми престъпления: "Към нея поради характера на написаното от ответника, е било създадено силно негативно отношение не само от приятели, познати и колеги, но и от неограничена аудитория. Авторитетът й в обществото и в средата, която работи, граден пред годините, е необратимо уронен, а доброто й име - накърнено. Чрез изречените обидни изрази от ответника ищцата е била силно дискредитирана и злепоставена в обществото".

Най-доброто обаче предстои, защото текстът продължава да ме разкрива в истинската ми светлина на чудовище: "Всичко това е рефлектирало изключително негативно върху емоционалната сфера на Бетина Жотева. Обидите, нанесени й от ответника са повлияли на психическото й равновесие и самочувствието на ищцата както в професионален така и в личностен план. Ищцата е изпаднала в силно депресивно състояние, свързано със силни негативни психически преживявания именно в резултат на незаконосъобразното поведение на ответника и последвалото силно разколебано обществено доверие в личността й.

За десет ви поднасям най-мерзкото си деяние: "Тя е станала по-затворена в себе си, по-неуверена, започвайки да избягва близки и познати. Започнала е да има проблеми със съня. В нея се е породило чувство за малоценност".

В жалбата се казва още, че всичко, което съм казал и написал е напълно в противовес с ценностната система и принципите на госпожа Бетина Жотева не само като човек, но и като член на Съвета за електронни медии.

"За нея свободата на словото е една от най-висшите граждански свободи и поради това са недопустими и изключително обидни за нея всички изречени по-горе думи, изрази и квалификации на личността й".
Няма да коментирам нищо в тази молба.

 

Не намирам думи. Ще ви припомня само повода да се заинтересувам от казуса "Бетина Жотева". Става дума за онази легендарна история в която тя каза на журналист: "Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става". А малко преди това (има запис) как заявява: "Много внимателно! Ама много внимателно! Значи, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал. Те поне знаят...Много внимателно! Ама много внимателно с мен специално!", а след това на въпрос: "Това заплаха ли е?", госпожата отговори: "Абсолютно. Пред всички".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

преди и минаваха номерата ,горе долу хващаше око и даваше това онова ,сега нещата с времето се промениха ,природа , и взе да беснее,пази се че парите бързо свършват ,разбери че има и други хора на земята, различни от демократичните бандити

24.02.2018 11:05:09

Анонимен

Бетина Жотева? Коя е тя, т.к. не мога да се сетя

23.02.2018 22:38:48

Анонимен

Хахаха, кефят ме коментарите! А тази си е една проста и необразована МУРВА... Ще съди дедовия.

23.02.2018 19:49:49

Анонимен

СЪДИ ГО ДО ДУПКА ТОВА РУСКО СЛУГИНЕ

23.02.2018 19:39:06

Анонимен

ха-ха-ха, тая освен да прави като вятъра друго не може

23.02.2018 19:09:38

Анонимен

О-о-о, "великата журналистка"!!! Добре че беше "партньорка" по тенис на Асен Агов, по онова време шеф на БНТ, та да направи кариера!

23.02.2018 18:35:11

Анонимен

Г-жа Чампоева си е в депресия по рождение .....много депресирана от всякъде.

23.02.2018 17:41:01

Анонимен

Злобна е тази жена! Злобна и коварна. Нищо хубаво не очаквайте от тази.

23.02.2018 17:29:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.