• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Коя е Бетина Жотева, че ще говори от името на държавата срещу Русия?

Коя е Бетина Жотева, че ще говори от името на държавата срещу Русия?

/КРОСС/Чиновници и политици в непростимо словобудство срещу братска страна в навечерието на националния празник 3 март.

Пред самозваните пиар специалисти винаги стои един голям капан. Това е изкушението да си отварят устата и оттам да излизат собствените им мисли. Този напън за самоизява се корени в твърдото убеждение на всеки пиар, че началникът му е семпло устроена марионетка, която непрекъснато изисква някакви опорни точки, за да може да се изрази пред публика.

Меко казано -това светоусещане има известни основания, доколкото политическите фигури по всички нива на властта оцеляват единствено като високоговорители на господарите отвъд Атлантика. Проблемът е, че пиарите често са дори по-тъпи и по-неподготвени от началниците си. Но затова пък са доста по-устати. Собствените мисли на Бетина Жотева, иже говорител на министър Данаил Митов, известен сред емигрантските кръгове в Лондон като „Къдравата Сю", по отношение на ветровитото международно положение не правят изключение от правилото. Жотева беше изкарана пред камерите да прочете следното:

„В съвременната сложна международна среда, характеризираща се множество кризи, конфликти и предизвикателства, бихме очаквали от Руската федерация конструктивно отношение и принос за решаването на най-важните международни проблеми, а не неуместен коментар на говорителя на руското Външно министерство за дейността на върховния законодателен орган на Република България".
После пак ни беше напомнено, че сме „суверенна република", която взима „самостоятелни решения". А „неуместният" коментар според Жотева е следният:

„Абсурдността на тази ситуация се крие в абсурдността на името на тази комисия. Историята знае примери за намеса от страна на Русия във вътрешните дела на България. Помним как руските войски влязоха на територията на страната, за да се противопоставят на фашизма и как по-рано освободиха своите братя славяни от петвековно робство. Цинизмът на подобни инициативи се състои и в това, че въпросната комисия е създадена в навечерието на 138-ата годишнина от Освобождението на България от османско иго. Добре е в такива ситуации да си припомняме нашата обща история". Това заяви по-рано Мария Захарова, говорител на руското Външно министерство.

Така, като ги сравните тия две изявления, кое ви допада? Е, за това става дума. Жотева изразява мнение, което противоречи на мнението на 90% от българите, докато Захарова изразява най-точно нашата собствена реакция по отношение на онази смешна комисия, която изследвала влиянието на Русия и Турция - забележете, у нас. Как удобно нашите геополитически господари пакетираха Русия и Турция по отношение на „влиянието" върху вътрешната политика на страната ни, а служителите от „Козяк" 16, заедно с онази мрежа от подривни организации, щедро финансирана от „Америка за България" и „Отворено общество", останаха някак в сянка. А ако си говорим истината - въпросните „фондации" плащат милиони на разни НПО-та у нас, за да правят магарии на всички нива по държавата. Включително и да се гаврят с паметници от общото ни минало с Русия. Най-малкото - коя беше Бетина Жотева доскоро, че днес вече да допуска или да не допуска каквото и да било по отношение на външната политика на България. Че и да коментира така дърварски отношението ни към нашата освободителка Русия.

Питам се дали стига въображението на колегата Жотева да си представи, че нейните евро-атлантически господари вече загубиха превъзходството си на международната арена и са напът да загубят още позиции. И утре дали пък няма да излети от шосето, както се е понесла към завоя с 200-та.
Това, че господарите й днес хапят като побесняло псе и палят света, за да удържат контрола върху източниците на несметните си богатства, е още едно доказателство, че летят усърдно към гроба, който бяха изкопали за Русия и за нас, българите, включително.

В противопоставянето на Жотева и Захарова трябваше да има някакъв пиар, някакво зрелище -две дами на дипломацията кръстосват мечове - ау, колко секси! Само че господарите нещо не прецениха нашата говорителка както трябва. Нито пък трошливата ламарина, от която е изкован мечът на днешната ни дипломация. Не прецениха добре и мащаба: империя срещу балканска колония.

Жотева се изложи, изстъпи се като забранения Алеков герой Бай Ганьо в европейската баня и плоската й мисъл пукна като черешовото топче на Боримечката над Зли дол. Изобщо като всеки един национален напън да се из-стъпим като едни изполини на световната сцена, пък да пръднем юнашки и да осмърдим обстановката.

Нерде Жотева, нерде - Захарова. Захарова е офицер, с дипломатически ранг - извънреден и пълномощен посланик 2 клас по руската дипломатическа система. Жотева - бивш говорител във вечерните новини по БНТ. Смях и срам! Даже преди всичко - срам за нашата дипломация.

Преди десетина години при едно посещение в Брюксел Борисов я намери да скучае и я довлече у нас за говорител на финансовото министерство при Симеон Дянков. Наскоро Жотева се събуди и като говорител на МВнР Чуваме, че я гласят сега и за шеф на СЕМ. Иначе няма причина да я бутат зорлем в новините. Изобщо - кога Бетина е учила за финанси, кога за дипломат - някой ако знае, да каже. Ще си взема думите обратно. С една забележка - едноседмичните курсове из Вашингтон, не се броят. За да придобие човек каквото и да е „качество", си трябва специализирано висше образование и практика. Според Малкълм Гладуел човек става капацитет в дадена област след 10 години интензивна и непрекъсната практика.

С изявлението на Жотева обаче Външо пресоли манджата. Два дни по-късно лично Борисов се развика срещу странната парламентарна комисия. Не че не е знаел за какво става въпрос всъщност - на челото й седна лично дясната му ръка Цветанов. Просто Борисов се усети, че с този ход той и България стават арена на дипломатически сблъсък между Великите и като нищо ще изгори лично в тоя пожар, скроен от реформаторите. На всичко отгоре тази работа става в навечерието именно на 3-ти март, което е символично.

Но само Жотева да е впрегната в говоренето срещу Русия по повод националния празник, с мед да я намажем. Баш тия дни Лютви Местан се зае да си регистрира достлука с официалната власт в Турция във вид на поредната етническа по същество партия. При Хекимян в понеделник Хюсеин Хафъзов, който навремето си позволи публични обиди срещу държавата ни, днес се опитва да обясни, че партията им щяла да бъде българска.

Е, колко да е българска партия, която се бори турският да стане втори официален език у нас?! Колко да е български политик Местан, който при първия стрес търчи към турското посолство като някое не-добозало теле при майка си. Бил звънял на НСО и на президента и понеже те не взели мерки, Местан се емнал към турската резиденция да се крие като плъх. Хафъзов пък е чиста илюстрация на общността на българските граждани с турско етническо самосъзнание. Селото, където се е пръкнал, очевидно никога няма да го напусне.

Срам, срам за призваните по Конституция държавни институции да пазят суверенитета ни. Тия турски мекерета трябва да са запрени в зандана, а не да ни се пърчат напреде по телевизора. Но най-опасното е заровено на друго място, а именно - намеренията и кроежите по отношение на нашата страна.

Ахмет Давутоглу, министър на външните работи на Турция, някъде беше цитиран да казва, че може да помогне на българите да се излекуват от русофилия-та. Дори и да не е казал точно това стратегически дълбочинните му намеци пред българските турци са повече от обезпокоителни.

Ние сме съседи „завинаги", каза той. Турският първи дипломат отбеляза още необходимостта от създаването на културни центрове в двете страни с аргумента, че в България има много „турскоговорящи негови сънародници", както и многобройни български изселници в Турция, които са мост за приятелството между двете държави. Но не уточни, че става въпрос за едни и същи хора с турско етническо самосъзнание. Защото българските изселници от Голямата екскурзия през 1987-а са си турци. Давутоглу каза още, че е радостен как толкова много турци има в България и как - внимание! - „Шумен е област, която е важно място за нас". Ти, да видиш! Шумен, значи. В тоя край Местан доведе предизборно валията на Одрин да прави агитация на „майчин" език. 

Първо, приятели с Турция и турците ние, българите, никога няма да бъдем. Костите на избитите жени и деца в Батак дрънкат в ушите ни всеки път, като чуем турчин лукаво да се протяга към България. Второ. Имаме да взимаме реванш за избитите наши предци, за ограбените и заграбени изконно български земи в Беломорска Тракия. Действието на Ньойския договор приключи, но никой тук не се надига да си поиска бащинията. Защото единственото, което ни остана, е да си изнасяме децата зад граница. Оня ден посланикът на САЩ връчва зелени карти, а 6000 българчета ще ходят да работят ангария в САЩ. На бригада, представете си. После ще се заселят там и край с тях. Отгледали сме ги, образовали сме ги и сме им ги дали чистички, белички, възпитани и образовани деца. Така навремето турците са взимали най-хубавите ни деца да ги правят еничари. Защото, като вземеш на един народ децата, ти му вземаш всичко.

България е държана нарочно разпокъсана и слаба, обезкървена и ограбвана колония, за да не се надигне никога повече и да си поиска своето. А турците и апетитите им към нашата татковина ги пази Западът. Тия, в чиито крака се въргалят нашите политически пудели.

Уговорката е отпреди 5-6 века, между османлиите, черната венецианска аристокрация и Ватикана. Абсолютно никой не я е отменял. Залогът са народите на Балканите - днес става въпрос за българи и сърби. Обещано им е на турците - зелен коридор до Албания. Откъснаха Косово преди 15 години, сега остава да откъснат Тракия и Източните Родопи от България. Войната в Сирия, бежанците са инструментариумът за този план. Това е евроатлантическото ни бъдеще - буферна зона между Стара планина и Дунава.

Днес е 3 март. Празнуваме Освобождението си, но официалната власт е пренебрежителна към Освободителя - Русия. По заповед на Вашингтон. Разни дупедавци купуват розова боя с парите от „Америка за България", за да вапцат нощес паметника на Съветската армия под безразличния поглед на столичани. 6000 българчета само тази година се изнасят към САЩ в живо тегло, няма кой поне да пропсува из медиите.

И бедата не са турците, не са помаците, а подлогите на фарисеите сред нас. Които срещу едни 5 гроша тровят въздуха и отношенията ни с единствената сила, която може да се противопостави на този колониален статут - Русия. И в ден като днешния, паметта на загиналите за свободата ни руснаци поне едно „Благодарим, братушки!" да отрони от неблагодарните ни усти.

Източник: в. Уикенд
Коментар: Нора Стоичкова 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Спасибо, Нора!

03.03.2016 18:36:24

Анонимен

donkateneva, на тебе ако ти е добре да правиш свирки на подлогите не давай акъл на другите

03.03.2016 09:23:59

умерен

До donkateneva Ти нямаш ли оферта за Америка да чистиш тоалетните и да бягаш от тук?

03.03.2016 09:19:22

donkateneva

Защо не поискаш от твоите "руски господари" гражданство и да си живееш в широката руска степ?

03.03.2016 07:53:31

Анонимен

Чампоева , Хаджиева Жотева ...Сашо Йовков може да каже ,Гошо Първанов много дълъг списък....

02.03.2016 18:54:06

Анонимен

Понеже питате коя е Бетина Жотева-Чампоева ще ви отговоря - една проста, тъпа и еблива проститутка...

02.03.2016 18:42:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.