• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

1600 души протестират в Москва срещу полицейския произвол и в подкрепа на Голунов

1600 души протестират в Москва срещу полицейския произвол и в подкрепа на Голунов

/КРОСС/ Стотици протестиращи се събраха в Москва на разрешен протест от правителството в подкрепа на разследващия журналист Иван Голунов и срещу полицейския произвол след петдневното задържане на журналиста по обвинения в търговия с наркотици, информира "Ройтерс".

Преди няколко дни полицията неочаквано свали обвиненията срещу журналиста, което е рядък обратен завой от властите на фона на бурни протести в Русия и по света. 36-годишният Голунов, известен с изобличаването на корупция в московската столична управа, беше задържан от полицията по-рано този месец и обвинен в търговия с наркотици.

Неразрешен от властите протест на 12 юни, ден след освобождаването на журналиста, доведе до ареста на повече от 500 демонстранти, включително и на опозиционния политик Алексей Навални.

Но днешната демонстрация е позволена от московската управа, което повдига въпроси дали правителството на руския лидер Владимир Путин се опитва да тушира общественото недоволство.

Протестът, организиран от Съюза на журналистите в Русия и е наречен "Справедливост за всички", е привлякъл няколкостотин души в ранния следобед. ТАСС информира, позовавайки се на полицията, че има около 1600 протестиращи.

Путин уволни двама генерали от полицията по случая с журналиста. Други служители са временно отстранени, докато тече разследването.

Голунов беше поканен на днешното събитие, но не се появи.

Организаторите на демонстрацията обявиха, че очакват до 20 000 протестиращи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А самият Голунов е достатъчно умен да не стъпва на митингите в своя подкрепа.

19.06.2019 08:28:40

Пишман журналисти

Да, това е демокрация, а не това, което се случва у нас - лизане по всички показатели на ББ. Българи, докъде го докарахме - Русия да е по свободна и по-демократична от България. Не ви ли е срам, дръжки на микрофони?

16.06.2019 23:28:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.