• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бойко Василев грабна голямата награда за ТВ журналистика „Св. Влас“ 2018

Бойко Василев грабна голямата награда за ТВ журналистика „Св. Влас“ 2018

/КРОСС/ Предаването „Панорама“ се оказа най-приоритетно по всички показатели на тазгодишните награди за тв журналистика раздадени в „Св.Влас“ на 2 юни. Носител на „Голямата награда Св. Влас 2018“ заслужено стана журналистът Бойко Василев. Призът му бе даден  за висок професионализъм и принос в телевизионната журналистика. На церемонията беше връчена и „Специална награда“ на предаването по БНТ „Денят започва с култура“ за задълбоченото отразяване на културния живот в страната. Отличието се връчи за оригинални идеи и индивидуално присъствие, а не за рейтиг, който гонят повече предавания на малкия екран. В конкурса имаше 19 номинации.

Отличията бяха определени за осми пореден път от 5-членно жури, председателствано от проф. Ивайло Знеполски.

Припомняме, че миналогодишният приз отиде при Сашо Диков.

Награди за журналистически постижения получиха също и Мария Савкова и Кузман Илиев. За пръв път тази година бе връчена и индивидуална награда на Eмил Чолаков от председателя на Сдружението, което организира наградите – Иван Гарелов. „Тази награда съмя купил с лични средства, дори е гравирана с името ми. Емил Чолаков заслужено взима индивидуалната награда за оригиналния начин по който приподнася прогназата за времето“, поясни „човекът – панорама“ Гарелов.

                      

Преди събитието се проведе и традиционната годишна обзорна дискусия, на която беше обсъдена телевизионната продукция през годината и проблемите на журналистиката. Темата на журналистическата дискусия бе : „ Стандартите в журналистиката“.

Засегнати бяха най-различни аспекти от работата на журналистите, тяхната оценка, начин на подаване на информацията и текущите проблеми в медиите. Акцента се спря на свободата на словото, обективната журналистика и последиците то нея. Засегната беше и нашумялата напоследък мода да се съдят журналисти за щяло и нещяло. В разгорещената дискусия активни бяха не само присъстващите журналисти, но и членове на журито и официалните гости. „Журналистиката е свободна тогава, когато ти дава възможност на мнение! Журналистиката е свободна когато е базирана на волята на този, който я прави. Истинската журналистика бива два вида : разследване и критика на властта“, каза Георги Лозанов, експерт по медии и журналистика.

„Властта е демократична само тогава, когато е под медиен натиск. Но това изобщо не означава, че журналистиката е против властта, а значи, че си върши работата. Професионален ангажимент е да се критикума властта.“, поясни Лозанов. Интересно бе изказването на Бойко Василев за фейсбук и влиянието му върху журналистиката. „Всички имитират фейсбук, където има повече емоция и по-малко рационалност. Налюдава се малъэк интерес към истината , и много по-голям интерес към гледната точка, което спокойно може да се нарече – фейсбук ефект“, поясни тазгодишния победител на журналистическия конкурс Бойко Василев.

Относно тв журналистиката проф. Ивайло Знеполски бе категоричен, че „тя функционира, и то не зле“. „Цялата журналистика работи в трудни условия. И няма възнаграждение за този труден и опасен труд. Тази професия е избрана не за комфорт, а за тези, които се вълнуват от това което става“, подчерта  проф. Ивайло Знеполски, председател на „Кръг 11“.

Дискусията продължи с темата за репресираните журналисти. След приключване на дискусията  в Деня на Ботев журналистите поднесоха и венци пред берелефа на Христо Ботев. По време на честването бяха прочетени стихотворения за Христо Ботев . Участваха и оркестърът на ВМС и командващият Военноморска база Бургас. Към церемонията се включиха и много граждани и почиващи в Св.Влас, дори и чужденци.

Досега „Голямата награда“ са печелили и Иво Никодимов, Мартин Карбовски и Миролюба Бенатова, Добрина Чешмеджиева, Елена Йончева, Емил Кошлуков, Диана Найденова. Носители на „Специалната награда“ са били „История. BG“, Тома Томов, Нери Терзиева, репортерите на „Господари на ефира“, Десислава Ризова, „БНТ такси“ и Росен Цветков.

Инициатор на Наградите за ТВ журналистика „Св. Влас“ е „Кръг 11“, обединяващ известни журналисти и интелектуалци. В него членуват пpeф.Ивайло Знеполски, Иван Гарелов, Георги Лозанов, Любен Дилов-син, Копринка Червенкова, Георги Тенев, Джими Найденов, Стефан Димитров, Антони Георгиев, Павел Васел и покойният Петко Бочаров.

 

Автор и снимки :  Оля Ал-Ахмед 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако този джендър е журналист , че и с принос в журналистиката / такава в РБ няма/ значи чичко Сорош си е изпълни една част от плановете , за съжаление.

04.06.2018 14:46:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.