• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Посрещаме зимата с лоши пътища

Посрещаме зимата с лоши пътища

/КРОСС/Заради липса на пари повечето участъци в страната не са подготвени за първия сняг, признават властите. Пътната агенция се нуждае от поне 15 милиона лева за изкърпване на дупки, ремонт на мантинели и възстановяване на осовите линии. 

Ако държавата не отпусне средства, повечето пътища ще посрещнат зимата неподготвени. Най-сериозни ще са рисковете за шофьорите, тъй като ако не се вземат спешни мерки, ще се стигне до заледявания, натрупвания на сняг и риск от пропадане.

Още докато времето позволяваше, всички дупки по пътищата трябваше да се запълнят, а маркировката да се освежи. Пари обаче няма

"Бюджетът на пътната агенция за поддържане на пътищата в момента е нула. Около 30% от пътната ни мрежа не е в много добро състояние. Тези пътища трябва да бъдат изкърпени, за да няма изненада както за шофьорите, така и за техниката на почистващите фирми", обясни инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", цитиран от нова телевизия.  

Така освен със зейнали дупки, зимата ще завари пътищата със стара маркировка, липсващи мантинели и буйна растителност. Още по-опасно ще е на пролет, когато кратерите ще са още по-големи.

Парите за риене на снега ще дойдат от бюджета за догодина и преди да е паднал първият голям сняг обаче, рискът по най-натоварените пътища си остава. Част от трасето за Банско е силно напукано, а 5-метрова подпорна стена всеки момент може да рухне.

За да се избегнат такива ситуации, шофьорите също трябва да са готови за зимата. Първо трябва да подменят летните гуми със зимни. Второ нужно е да се направи проверка на светлините и чистачките и трето - да се запасим с най-нужното при пътуване. Освен това трябва да подготвим и вериги за по-труднодостъпните участъци, а телефонът ни винаги да е зареден.

От 3 ноември започва и акция "Зима". Тогава пътните полицаи ще проверяват шофьорите за изправни светлини, чистачки и гуми. Масовите хайки целят да инспектират какво е техническото състояние на автомобилите преди падането на снега.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Зина

Този наистина е ненаситен,но скоро ще му дойде времето!

24.10.2014 14:27:26

Анонимен

Ех,този крадец Лазар Лазаров не се наяде!Всичко окраде,сега иска още.Нали е възпитаник на Батко и Братко-все не им стига на тези хора.Кърпенето на дупки е хвърляне на пари на халос-Лазаров ги умее тези работи.Не случайно прякорът му е "дупката".От тези дупки колко имоти е накупил.Последният му замък е в Банкя,няма ли кой да го провери този мошеник?

24.10.2014 14:25:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.