• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Филип Златанов: Тефтерът е манипулиран

Филип Златанов: Тефтерът е манипулиран

/КРОСС/В легендарното тефтерче на Филип Златанов няма никакви поръчки на никакви политици, няма никакъв натиск.

Това каза пред бТВ самият експредседател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Осъденият и на втора инстанция дойде в студиото с двамата си адвокати и обясни, че от една година именно те му помагат да се справи с всички инсинуации около него.

Златанов бе категоричен, че има манипулация и заяви, че нито една страница от известното тефтерче не изглежда така, както представените. 

Именно заради твърдението, че тефтерчето му е манипулирано Златанов не успя да отговори конкретно на въпроса дали в страниците ги има инициалите Д.П или това е 10. „Това 10 се появи единствено на пресконференцията на прокуратурата", загатна осъденият вече Златанов. „В тефтерчето пише Д.П", пък е убедена защитата му.

„Не съм ги виждал тефтерите от 9 юли 2013-та година, когато ми бяха иззети с една голяма зрелищна акция. Година след това се повдига въпросът. Според мен има манипулация", обясни притесненията си още Филип Златанов. С поглед към присъдата си той призова да оставим съда да си свърши работата обективно и безпристрастно.

Спекулативното е, че продължава в публичното пространство да се разпространява от медиите, че във въпросните мои тефтерчета е имало някакви записки и сигнали за натиск от страна на политици, каза Златанов. 

За двете години, в които бях шеф на комисията постъпваха много сигнали от всякакви хора и за всякакви хора, но това далеч не означава, че става въпрос за някакъв натиск върху работата на комисията и лично на мен. Имаше множество сигнали, които бяха чисти клюки и в тях нямаше никаква истина и един от най-ярките примери за това беше например сигнала срещу президента Росен Плевнелиев, в който нямаше верни и доказани факти. За мен е най-важно съдът безпристрастно и качествено да си свърши работата по моето дело, коментира бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси.

„Категорично Не", отсече той и на въпроса дали политици от ГЕРБ, които са го издигнали за шеф на комисията, са оказвали политически натиск върху него.

„Аз съм обсебен от тези тефтери", заяви Златанов. 

Макар и на втора инстанция, но в крайна сметка стана известно за какво е повдигнато обвинението срещу моя клиент. И аз бях гледала материала с пресконференцията на прокуратурата, на която те с категоричността на влязло в сила решение на съда заявяваха, че Филип Златанов е извършвал търговия с влияние. Всъщност впоследствие самата прокуратура се отказа от това обвинение и обвинението в крайна сметка беше за това, че той не е качил едно решение за това, че няма конфликт на интереси свързани с президента. Това каза от своя страна Ирен Савова, адвокат на Филип Златанов.

Носените по медиите страници, които се представят като страници от тефтерите на моя клиент, това са копия и слайдовете на прокуратурата, добави тя. Страниците от тефтерите се намират в документите по делото. Прокуратурата не изпълни решението на съда да предостави всички материали по делото на защитата, включително и иззетите от моя клиент тефтери, добави адвокатката на Златанов.

Ирен Савова коментира също, че тя и клиентът й също искат да знаят кой и защо е взел тефтерите му, които са били веществени доказателства и защо е било допуснато това да се случи.

Дори не става дума за решение относно проверката на сигнала срещу президента Плевнелиев. В случая не става дума за решение, че няма конфликт на интереси по подадения сигнал, а става въпрос за решение, с което се прекратява преписката, защото самия сигнал се приема, че е донос и няма нищо конкретно. Това каза от своя страна Красимир Манов, адвокат на Филип Златанов. Това не са страници от тефтерите на моя клиент, а това са слайдовете на прокуратурата, отговори той на въпроса на водещия дали представените от него страници са части от тефтерчетата на Златанов от времето му като шеф на комисията. Оказва се например, че Кирил Добрев от левицата, който преди време беше показвал по студиата страници от уж тефтерчето на моя клиент, оказва се, че той никога не е виждал оригиналните страници, а само слайдовете, които са му били дадени от прокуратурата, коментира адвокат Манов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Такова безочие и дебелащина!Да застанеш с лицето си пред толкова много хора, които очакват да се сниши поне, заради слугинажа на Б.Б., Ц.Ц. и И.Ф.и бог знае още колко силни на деня .......значи , чадърът е осигурен.И без заплата, върви със солидна адвокатска защита.Охранен , та чак яката на новите му дрешки го стягат.Позор!!! Жалко за децата ни !!!Напускат страната ни, заради държавната машина .

31.03.2015 10:03:02

Анонимен

Tipichen Pernishki naglets !!! Otvsyakade !

31.03.2015 10:00:49

Анонимен

Герберастка наглост!

31.03.2015 09:29:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.