• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Деница Златева: Колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре

Деница Златева: Колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре

/КРОСС/ БСП не стои зад протестите, но подкрепя част от исканията на недоволстващите по улиците хора, свързани с увеличаването на доходите, гарантирането на сигурността и борбата срещу корупцията. Това каза в предаването „Тази сутрин” зам.-председателят на БСП Деница Златева.

„Солидаризираме се със социалните искания на българските граждани. Внесли сме официална част от тези искания в парламента и ще ги отстояваме колкото е възможно”, посочи Златева.

„Нека не забравяме, че България е парламентарна република и нещата се променят чрез закони. България не е република на министър-председателя, който може еднолично от сградата на Министерския съвет да казва или да заповядва на парламента каквото усещане има за българските граждани”, добави тя.

Според Златева, ако управляващите не се вслушат в исканията на протестиращите, недоволството може да ескалира. А между усещането на премиера за добрите параметри на държавата и реалния живот, който водят хората, имало диаметрално разминаване.

Парламентарни битки

„БСП ще влиза в пленарна зала в случаите,в които бъдат обсъждани и гласувани нашите предложения. Ние внесохме цял пакет от допълнителни предложения в бюджета между първо и второ четене. С тях отговаряме до голяма степен и на исканията на протестиращите”, посочи Златева.

С това тя затвърди позицията на Столетницата, чиито членове в последно време многократно са заявяват, че управляващото мнозинство отказва да разглежда законодателни инициативи, внесени от БСП.

„Няма да крепим кворума на това мнозинство, защото това мнозинство е изчерпано. Ние ще бъдем в пленарна зала, когато се гледат законопроекти, които ние сме внесли и които смятаме, че отговарят на исканията на българските граждани”, категорична беше тя.

На въпрос предстоят ли предсрочни избори, Златева отговори: „Надявам се. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Може би две в едно. Може би с евроизборите – две в едно. Зависи от ината на управляващите, надявам се да се вслушат”.

По думите ѝ всякакви бъдещи мнозинства в рамките на този парламент са изчерпани, включително и потенциалът настоящия коалиционен партньор.

„За всички стана ясно, че в тази коалиция на „Обединени патриоти” се тресат от вътрешни противоречия, междуличностни противоречия и скандали. Общо взето това, което ги обединява, е властта в голяма степен. Ние очакваме на днешното заседание на т. нар. малък коалиционен съвет да има призиви от страна на Волен Сидеров за оставка и на Каракачанов. Ако запазят единство, то ще е само, за да останат на власт”, каза Златева.

Президент Vs. Премиер

„Със сигурност тази битка между президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов не е приятна за Борисов, защото той не е свикнал от другата страна на „Дондуков” да има силен президент”, коментира Златева.

По думите ѝ рейтингът на Румен Радев продължава да расте, защото в очите на избирателите той е носителят на новото и човек, който не е опетнен от политическата система в последните 30 години.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

пет пъти

да направите избори, пак ще изберем ГЕРБ да управлява и не защото управлява добре, а защото алтернативата е Азия, от която избягахме.

20.11.2018 10:33:29

Анонимен

ЧЕРВЕНИТЕ ЧУМИ ТЕ ТОГАВА ЩЕ ВИДЯТ ЛЮБОВ НАРОДНА.

20.11.2018 10:30:44

Анонимен

Деничке,предсрочни избори се въртят само в кухите ви червени кратуни ! А президента,щом толкова го харесваш ,ще ти го подарим за рождения ден !

20.11.2018 09:24:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.