• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Собственикът на избягалия питон: Не може да нанесе по-големи щети от котка

Собственикът на избягалия питон: Не може да нанесе по-големи щети от котка

/КРОСС/ Голямата змия, която избяга в пловдивски търговски център и вдигна на крак институциите в града, била само временно в зоомагазина, от който се измъкна - за ужас на търговци и посетители. Това стана ясно от думите на собственика на боата Иво Катрафилов пред камерата на bTV.

Куриозният сюжет приключи вчера около 20 ч. със залавянето на змията. Успяла е да избяга заради спукана щипка на кутията в обедната почивка, когато не сме били в магазина", каза Иво Катрафилов пред камерата на bTV. Боата е била там, тъй като собственикът прави ремонт в дома си.Тази змия не може да нанесе по-големи щети от една котка например. Би ухапала някого само ако се приближи умишлено към нея", категоричен беше Катрафилов. По думите му влечугото е заловено във вентилацията точно над тоалетните. „Много бързо я намерихме в момента, в който се изпразни сградата и се успокои всичко", коментира собственикът.

Катрафилов е купил влечугото за личната си колекция в края на миналата седмица, то има регистрационна карта. Собственикът разполага с 14 дни, в които трябва да я пререгистрира на свое име.

В магазина му има само аквариуми, риби и костенурки, няма други влечуги.

По думите му избягалата змия е жълта парагвайска анаконда, която е вид боа, дълга е около 1,80 метра, тежи около 5 кг.

Специфично за жълтата анаконда е, че обича водата. Влечугото не е отровно, но когато бъде притеснено, може да захапе силно.

„Тя убива жертвите си, като ги хваща и ги задушава и след това ги поглъща. Поради тази причина устата ѝ е снабдена с много голямо количество малки зъбчета, насочени назад, така че при хващане на жертвата да не изпусне", отбеляза гл. ас. д-р Огнян Тодоров, директор на Регионалния природонаучен музей в Пловдив. „Те не са агресивни, ако не са провокирани. В България нормативната база е стриктно разписана и всеки, който се занимава с такива дейности, трябва да се съобразява с тази нормативна база", допълни той.

Съветът на специалистите е при сблъсък със змия да не правим резки движения и да не се паникьосваме.

От управата на търговския център заявиха, че никога не са разрешавали да се вкарват змии в обекта. Те прекратяват договора на собственика на зоомагазина, който отбеляза, че ще намери друго помещение, за да продължи дейността си. Той има едномесечен срок да изнесе животните.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.