• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Младите социалисти осъдиха запалването на знамето, искат президентът да свика КСНС

Младите социалисти осъдиха запалването на знамето, искат президентът да свика КСНС

София /КРОСС/ От Младежкото обединение в БСП София-град осъдиха подпалването на знамето на столетницата пред президентството.
„Изгарянето на знаме, независимо чие е, е нихилистичен и антидемократичен акт. Това зверство над морала и личната свобода е свидетелство за съществуването и развитието на фашизъм на територията на Република България", пишат младите софийски социалисти в писмото си до президента и всички отговорни институции и държавници. Те призовават незабавно да бъде свикан Консултативен съвет по национална сигурност за истинските и съществени заплахи за националната сигурност.

 

Ето и пълния текст на писмото:

ДО РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОПИЕ ДО
МИХАИЛ МИКОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ
ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ И
МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ
ОМБУДСМАН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ

ПОЗИЦИЯ
на Младежкото обединение в БСП София-град

Ние, членовете на Младежкото обединение в БСП София-град, категорично осъждаме един акт на грубо и демонстративно погазване на демокрацията и политическата свобода в Република България.
Изгарянето на знаме, независимо чие е, е нихилистичен и антидемократичен акт. Това зверство над морала и личната свобода е свидетелство за съществуването и развитието на фашизъм на територията на Република България. Когато фашизоидни и екстремистки настроени елементи, изгарят публично и цинично знамето на Българската социалистическа партия, не само ние социалистите, но цялото българско общество трябва да бъде притеснено от задълбочаващите се антагонизъм и социална поляризация.
За това се обръщаме към Президента на Република България и към всички отговорни институции и държавници, да бъде свикан Консултативен съвет по национална сигурност за истинските и съществени заплахи за националната сигурност, какъвто е този акт. Запалването на знамето на политическа партия в центъра на Столицата, пред сградата на президентската институция, неговото оскверняване и потъпкване, е символ на крайна обществена и политическа нестабилност. Още по-страшен е фактът, че Президентът, който твърди за себе си, че е истински обединител на българската нация не реагира, което основателно засилва подозрението, че той работи единствено в посока на разединяването й на тясно партиен принцип.
Настояваме и органите на реда да предприемат нужните действия по компетентност срещу този вандалски акт.

Снимка: Булфото, всикчи права запазени

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Долу президента!Оставка!

17.06.2014 16:27:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.