• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

“Золотой витяз” в Камчия

“Золотой витяз” в Камчия

/КРОСС/ Прочутият руски интелектуалец и народен артист Николай Бурляев е в Камчия, където се провежда Международната конференция “Славянската култура вчера-днес-утре”. В нейния афиш е и престижният кинофест “Золотой витяз”, който се случва в различни страни. “Тук се чувстваме като в крепост на изкуствата. По света се води война за човешката душа. “Золотой витяз” събира най-ценното от духовността на славянския свят и го предава на поколенията. Трябва да казваме истината без страх. С любов и единение ще спасим човечеството”, подчерта Николай Бурляев.

Той е загрижен както за настоящето и бъдещето на славянските народи, така и заради нарастващата криза в нравствеността. Световноизвестният художник аниматор Александър Петров сподели, че с творчеството си се стреми да разтърси публиката – не от ужас, а от състрадание. “Всеки народ трябва да обича собствената си култура. Липсата на общуване, липсата на истината водят до нихилизма на младите хора, които не намират смисъл в живота. Ако живее в истина, човек е свободен. Поетите, които творят в истина, са пророци, а пророците дават надежда”, коментира в словото си отец Василий Шаган.

Поетесата Елка Няголова съобщи, че повече от 40 славянски автори ще се превеждат ежегодно на различни славянски езици.

В богатата програма на форума до 12 юли са включени изложби, майсторски класове, дискусии, прожекции и кинолектории. В комплекса ще бъде открит Клуб на изкуствата, на който “Золотой витяз” ще дари повече от 50 игрални, документални и анимационни ленти.

Варненската публика ще гледа “Гогол. Ближайший” с Николай Бурляев и Инга Шатова, “Излечить страх” на Александър Пархоменко, шедьовъра “Анна от 6 до 18” на Никита Михалков.

Автор: Оля Ал-Ахмед

Източник: в. “Стандарт”

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Докога Борисов ще търпи тази руска база на наша територия, трябва незабавно да се закрие Камчия както и другата база на руснаците пристанище Росенец и Лукойл!

23.06.2016 00:44:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.