• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Синя зона за паркиране на автомобили влиза в сила в центъра на Варна

Синя зона за паркиране на автомобили влиза в сила в центъра на Варна

/КРОСС/ От днес във Варна е въведена синя зона за паркиране на автомобили в централната част на града. В бъдеще се очаква да бъде разширена.

Подробна информация за синята зона във Варна можете да откриете на сайта на ОП „Общински паркинги и синя зона“.

В центъра на Варна улиците са тесни, а паркираните автомобили са твърде много. За това община Варна се опитва да въведе синята зона от 2015 г., но това се случва едва сега заради дълги съдебни процедури.

В синята зона са обособени над 2600 паркоместа, а 110 от тях са за хора с увреждания.

Пред камерата на БНТ управителят на ОП „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов заяви, че разрешеното кратковременно паркиране в синята зона е три часа. Може да се плати с текстово съобщение или с уникално мобилно приложение с виртуален портфейл, където се зарежда определена сума. Идеята е то да се разшири и да може да се използва и за градския транспорт. Приложението може да се изтегли от сайта на предприятието.

Ще има три месеца гратисен период. Тези, които паркират неправилно, ще бъдат санкционирани спрямо Закона за движение по пътищата.

Няма значение дали номерът на автомобила се изписва на латиница или на кирилица.

Синята зона във Варна е разделена на четири зони, които касаят както живеещите в нея, така и юридическите лица. Те трябва да предоставят нужните документи, като цената за живеещите в района на синята зона е 5 лв. на месец или 55 лв. на година за първия автомобил. Юридическите лица могат да се възползват от локално платено паркиране за търговци за хора, които извършват дейност в зоната. Така те могат да получат подобно разрешение като това на живеещите в нея. Цената е 150 лв. на месец.

Може да се закупи и служебен абонамент, който важи за цяла Варна, и се закупува едно паркомясто. Цената е 350 лв. на месец.

Ако престоят в синята зона не се заплати, на автомобилите ще се постави скоба. Премахването ѝ струва 20 лв., като се добавя и такса за времето, в което автомобилът е бил с поставена скоба.

Синята зона работи от 9 до 19 ч. Тези, които спират в синята зона извън работното ѝ време, могат да го правят безплатно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.