• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Министър Иванов подкрепи създаване на общо звено за разследване между прокуратурата, МВР и ДАНС

Министър Иванов подкрепи създаване на общо звено за разследване между прокуратурата, МВР и ДАНС

/КРОСС/Правителството подкрепя идеята на главния прокурор за създаване на общо звено между прокуратурата, МВР и ДАНС за разследване на корупцията по високите етажи на властта, както и отделно общо звено за противодействие, съобщи правосъдният министър Христо Иванов.

Следва да се направи като звено, координирано по Закона за съдебната власт, между Главна прокуратура, МВР и ДАНС, така че топката е в тяхното поле, те да изградят, да предложат необходимата рамка, която няма да изиска промени в законодателството и да организират работата. Имаме време до късната есен, когато ще се пише новият доклад, да видим докъде е стигнало, допълни той.

Иванов категорично отрече написаното във вестникарска публикация за намерение на държавата да осъди и вкара в затвора 30 висши чиновници в отговор на критиките от Брюксел.

Това са 30 души, но нали разбирате, че това е абсурдно като запис. Нямам обяснение откъде се появява в медиите! Абсурдно е това и го няма като такова! - каза той. 

Възприема се и препоръка от последния мониторингов доклад за единно звено за превенция на корупцията по високите етажи на властта. То все още е само идея без конкретни предложения как точно ще се случи, допълни Иванов. Инструментите са два, основно превенция на конфликт на интереси и внимателно изследване на имуществото на лицата по високите етажи на властта. В момента тези правомощия са разпределени между ПУК, Сметна палата, НАП и кой ли още, но институционалните решения, кой ще бъде закрит, кой ще бъде съединен с друг предстои да се вземат, каза правосъдният министър. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.