• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Марк Зукърбърг: Държавен контрол е необходим в „поне четири области“ на интернет и социалните мрежи

Марк Зукърбърг: Държавен контрол е необходим в „поне четири области“ на интернет и социалните мрежи

/КРОСС/ Според Марк Зукърбърг контролът от властите е необходим „в поне четири области“, свързани с дейността на неговата компания.

Ръководителят на американската компания Фейсбук, която е собственик на едноименната социална мрежа Марк Зукърбърг, призова за частичен държавен контрол в областта на интернет и социалните мрежи. Той направи това изявление пред конференцията по сигурността в Мюнхен.

Той уточни, че контролът от страна на властите е необходим „в поне четири области: изборен процес, политически дискусии, защита и трансфер на данни“. Той обаче подчерта, че от своя страна Фейсбук ще положи всички усилия, за да предотврати намеса в политическия процес.

„Държавата трябва да има повече контрол и препоръки по отношение на политическа реклама – например, кой дискурс трябва да бъде приемлив. Къде да изведем линията, когато говорим за свободата на изразяване, която също може да навреди“, заяви Зукърбърг.

„Бихме искали частните компании да не взимат толкова важни решения как да балансират социалните акции без участието на демократичните процеси“, заключи ръководителят на Фейсбук.

По-рано Зукърбърг се изказа в подкрепа на запазването на възможността за пускане на политически реклами в социалната мрежа. Според него подобна реклама е важна, особено за местните политици и правозащитните организации, на които не се отделя достатъчно внимание в медиите.

Основателят на Фейсбук призова правителствата да създадат нова регулаторна система за социалните медии, като предположи, че тя трябва да бъде комбинация от съществуващите правила за телекомуникационните и медийните компании.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.