• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Отбелязваме 30-ата годишнина от създаването на 61-а Стрямска механизирана бригада

Отбелязваме 30-ата годишнина от създаването на 61-а Стрямска механизирана  бригада

/КРОСС/ „За три десетилетия 61-а Стрямска механизирана бригада се утвърди като едно от най-боеспособните и емблематични формирования от състава на Сухопътните войски ина Българската армия със свой собствен значим принос към националнатасигурност".

Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес, 30септември, на официалната церемония по случай 30 години от създаването навоенното формирование в Карлово.Той изтъкна своевременната реакция на командването на бригадата и добратакоординация с местната власт при оказаната помощ към бедстващите хора отнаводненията в община Карлово.

„Фактът, че военнослужещите от 61-а бригада сеотзоваха така бързо на помощ в селата Богдан и Каравелово осуети човешкитрагедии. Това ме изпълва с гордост, че в строя на бригадата има хора с благороднисърца, благодаря ви", заяви адмирал Ефтимов.Той отбеляза високите постижения на военното формирование в изпълнение наосновните мисии на Въоръжените сили. Акцентира върху многобройните учения, вкоито военнослужещите от формированието трупат практически опит, мерят сили сколеги от страната и чужбина, работят за повишаването на подготовката си ипостигането на оперативна съвместимост със съюзниците.

Адмирал Ефтимовподчерта десетките контингенти, сформирани на базата на личния състав набригадата, които са доказали професионализма и воинските си качества в мисии иоперации зад граница.„В условията на сложна геополитическа обстановка все по-силен е акцентът върхувоенния фактор и способностите на армиите да изпълняват надеждно своите мисиипо осигуряване на териториалната цялост и сигурността в национален и коалиционенформат. Поставили сме си високи цели и ще ги изпълняваме. Убеден съм, защото
познавам професионализма и отговорното отношение на военнослужещите отСухопътните войски и 61-а бригада", заключи началникът на отбраната.

В Карлово честването на 30-ата годишнина на 61-а Стрямска механизирана бригадазапочна с отдаване на почести пред „Паметника на загиналите воини във войните1912 г . - 1918 г.". Тържествената церемония, на която бяха отличени военнослужещиза достойно и професионално изпълнение на задачите, се проведе на площад „20юли" в центъра на града.

В нея участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-а бригада бригаден генерал Деян Дешков,командирите на бригадата през годините, Негово Преосвещенство Знеполскиятепископ Арсений, представители на министерствата на отбраната и на вътрешнитеработи, на държавната и местната власт, както и на военно-патриотични организации исъюзи.Молебен за здраве, благоденствие и успех беше отслужен от Негово ПреосвещенствоЗнеполския епископ Арсений и свещеници от Карловската духовна околия. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.