• 19 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.7957
  •  GBP / BGN 2.2869
  •  CHF / BGN 2.0310
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Автоинструкторите готвят протести

Автоинструкторите готвят протести

/КРОСС/ Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" предлага промени в провеждането на шофьорските курсове. Целта е да се повиши качеството на обучението и така да се намалят инцидентите и жертвите по пътищата. От бранша, обаче, заплашват с протести. Според тях идеите са лобистки и много от автошколите няма да могат да отговорят на изискванията.

Благодаря на "Автомобилна администрация", защото това, което не успяхме да направим за 15 години, те го направиха за много кратък период с и бездействието си, и с нелепите си действия, заяви в "Денят започва" председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов в коментара си за предлаганите нововъведения. Браншът за пръв път от 15 години е обединен изцяло. Всички подкрепят протеста с изключение на една организация, която е проводник на тези интереси, уточни той. По думите му "става дума за лобизъм с прокарване на корупционни схеми".

Тази администрация в продължение на три години не направи нищо освен да създаде пълен хаос в начина, по който се провежда изпита, и в начина, по който се вземат дати за изпит, категоричен беше автоинструкторът и добави, че сигналите, които дават, че изпитите се взимат предварително от определени фирми, до момента не получават отзвук.

За Иванов големият брой чакащи да се явят на изпит създава условия за корупционни практики. Когато 80 чакат, някой ще отиде, ще даде пари на шефа на фирмата и той ще го пусне преди останалите, за да се яви. Останалите пък ще трябва да си плащат, защото ще се явят след две месеца, даде пример той.

Според Йонко Иванов с новата наредба нищо няма да се промени, защото на ИА "Автомобилна администрация" им е поставена една задача - да се прокара тази електронна система, защото там са дадени пари.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.