• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Денков: Ще свършим максимален брой задачи, за да осигурим плавен преход към служебен кабинет

Денков: Ще свършим максимален брой задачи, за да осигурим плавен преход към служебен кабинет

/КРОСС/ До края на правителството остава около седмица, но задачите не намаляват. Тази седмица МС ще заседава в понеделник и сряда, за да свършим максимален брой задачи и да осигурим плавен преход към служебен кабинет. Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков преди заседанието на Министерски съвет.

"Днес ще разгледаме 20 точки. Ще одобрим близо 32 млн. за 76 модернизирани вагона от "Дойче бан" за БДЖ. Промяната ще усетят всички пътници. Ще одобрим и 72 млн. за МОН и за общините - за увеличаване на заплати в администрацията и за дейности на музеите, галериите, библиотеките и читалищата", заяви той.

Според него това е само част от обещанието за увеличение на заплатите в администрацията. "Ще отпуснем 15 млн. от бюджета Министерство на здравеопазването за скрининг на заболявания, свързани с детското здраве и репродуктивното здраве на жените. Освен това ще приемем реда за въвеждане на специализираната система за издаване на синя карта - разрешителни за пребиваване на чужденците в България, като става дума за висококвалифицирани кадри", коментира той.

На заседанието ще бъде обсъдено правителствено постановление за разпределение на 268 милиона лева от държавния бюджет за ръст на заплатите в редица структури в администрацията, сред които Агенцията за социално подпомагане, НОИ и НЗОК.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще се свършат максимален брой задачи по у(при)свояването на средства от фондове и бюджета.

02.04.2024 10:44:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.