• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Елмарката Aehra разкри интериорната концепция на своя SUV

Елмарката Aehra разкри интериорната концепция на своя SUV

/КРОСС/  Aehra, новата глобална премиум марка електрически автомобили от Италия, публикува изображения и детайли от интериора на първото си превозно средство. С междуосие от три метра, всъдеходът е над средното ниво в своя клас по вътрешно пространство и има за цел да постави нови стандарти по отношение на комфорт, технология, материали и лекота на използване.

Стратегията на Aehra за реализиране на пълния потенциал на платформата за електрически превозни средства е довело до нова интериорна концепция. Късите надвеси на автомобила, дългото междуосие и напълно плоският под позволяват на дизайнерите в Aehra да създадат решение, което трансформира вътрешната среда както за водача, така и за пътниците.

Една от иновативните характеристики на кабината на този SUV е HMI с пълна ширина екран (интерфейс човек-машина). Когато SUV е в режим на шофиране, екранът е в по-ниска позиция, за да показва цялата информация, от която водачът се нуждае, като скорост, пробег, настройки за отопление и вентилация и инструкции за навигация. Двете външни области на екрана служат като виртуални външни огледала, които предават изображения с висока разделителна способност от две предни странични камери. Обратно, когато автомобилът е паркиран, пътниците могат да повдигнат големия екран, превръщайки Aehra в среда за домашно кино или офис.

„SUV-ът и седанът Aehra, които ще пуснем в началото на следващата година, бяха проектирани от самото начало като продукти на дигиталната ера. Това беше направено специално с оглед на модерния и натоварен начин на живот на нашите клиенти и за да се погрижим за тях" - обяснява главния дизайнер на Aehra Филипо Перини - „С напълно разгънат екран, пътниците могат да се отпуснат и да се насладят на филм, докато колата се зарежда или родителите чакат да вземат детето си от училище или други дейности. А за тези, които имат работа, екранът и просторният интериор предлагат идеално решение за видеоконференции. Вместо да се взирате в смартфона или лаптопа си, можете да седнете и не само да виждате всички в разговора с перфектна резолюция с висока разделителна способност, но и да ги чувате с кристално чисто, перфектно качество на звука."

Втори, по-малък и издължен сензорен екран е поставен в центъра на ръчно шитото кожено табло. Разположен между водача и пътника отпред, той позволява на двамата пътници на предната седалка да контролират много функции на автомобила като навигация, отопление и вентилация и развлечения.

Изработени от алуминий, рециклируем композит от въглеродни влакна и кожа, седалките предлагат ниво на комфорт, обикновено запазено за пътниците в първа класа в самолетите. Това важи в още по-голяма степен за седалките в задната част на купето. Там пътниците могат да се изтегнат на седалките си благодарение на щедрото пространство за краката и да наваксат малко сън по време на пътуването, ако желаят, благодарение на релаксиращото поведение при шофиране, типично за електронните коли с ниски нива на шум.

Aehra представи своя SUV за първи път през октомври 2022 г., а седанът ще бъде представен през април 2023 г. Очаква се доставките да започнат през 2025 г. Стратегическото пускане на моделите е планирано за ключови пазари, включително Северна Америка, Европа, Китай и страните от Персийския залив.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.