• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Туроператорите искат 5 икономически решения, ако новите мерки бъдат приети

Туроператорите искат 5 икономически решения, ако новите мерки бъдат приети

/КРОСС/ Мениджърите на 132 фирми, които са членове на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма" (СТТА ОБТ) излязоха с отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета, в отговор на подготвяните от правителството мерки за ограничаване на пандемията.

„Здравето и животът на хората са основен приоритет. Затова ние в сдружението подкрепяме мерките на правителството за овладяване на пандемията. Но като организация, призвана да защитава правата на туроператорите и туристическите агенти, ние настояваме за пет икономически решения, които биха подобрили ликвидността и заетостта в бранша", посочва Павлина Иванова, председател на УС на организацията.

Те са:

- 10% грантова схема за национално финансиране за ликвидност на туроператорите и туристическите агенти.

- Въвеждане на социална мярка за неработещите туроператори и туристически агенти в съотношение 80/0.

- Специален нисколихвен кредитен продукт за ТО и ТА, поради счетоводната специфика на работата, невъзможност за материално обезпечение, влошена финансова експозиция, и наближаващ краен срок за възстановяване на предплатени пътувания на 320 000 туристи.

- Налагане на мораториум на банковите кредити и безлихвено отсрочване на всички плащания към държавния бюджет за период от 6 месеца.

- Законодателна инициатива за удължаване срока на застраховка „Отговорност на туроператора" за месеците на затворен бизнес.

Предложенията са съобразени с насоките по временната финансова рамка, дадени от ЕК на 19 март и актуализирани на 13 октомври. Мерките вече действат и показаха ефективността си след прилагането в редица европейски държави, напомнят от сдружението.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.