• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Българите пишат оценка „Добър 3.57“ на правителството за първите 100 дни на власт

Българите пишат оценка „Добър 3.57“ на правителството за първите 100 дни на власт

/КРОСС/ Българското общество пише оценка „Добър 3.57“ на правителството за изминалите 100 дни на управление, които бяха белязани с кризи във външната и вътрешната политика, войната в Украйна, Ковид вълна и нарастващи цени на енергоносителите. Оценката на обществото беше част от специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ на 22 март (вторник).

Тук виждаме сечения на три параметъра: първо – на нашето правителство се е паднала трудна задача, на второ място – неудовлетворителни резултати в много направления и трето – очакването това правителство да има бъдещи постижения“ – коментира Боряна Димитрова, социолог и управител на агенция „Алфа Рисърч“.

Според данните, 53.0% от българското общество не смятат, че конфронтацията между управляващи и опозиция ще доведe до предсрочни избори през тази година.

На въпрос в кои сфери одобряват най-много постигнатото от кабинета и къде са нужни повече действия, като най-високи се откроиха очакванията в сферата на доходите и инфлацията, където над 85% не са доволни от постигнатото. Обществото очаква и по-категорични резултати в съдебната реформа и енергетиката. Най-висок процент, над 40% от запитаните виждат положителни резултати в отбраната и сигурността, позицията за войната в Украйна и външната политика, както и овладяването на Ковид кризата.

Социологическата агенция „Алфа Рисърч“ провери и какви са нагласите след арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Според 60.9% от хората, акцията в късните часове на 17 март е провал на МВР, защото извършва арести без доказателства, но за 34.4% – това е успех на правителството в борбата срещу корупцията, а 4.7% остават без мнение.

Гледайте цялото предаване ТУК

Гледайте „Референдум“ всеки вторник от 21:00 ч. по БНТ 1

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.